V novi številki Primorskih novic preberite

Gradbinci od februarja prenavljajo Trg Evrope in železniško postajo, prenova dveh ključnih objektov za vsebine EPK pa se še ni začela.

Nova Gorica: Občina  lovi roke za prenovo,  zavod pa denar države  
za vsebino

 Foto: Mitja Marussig
Nova Gorica: Občina lovi roke za prenovo, zavod pa denar države za vsebino  Foto: Mitja Marussig

“Zavod za zaposlovanje ni čakalnica za iskalce zaposlitve”

Januarja so v koprski ob močni službi Zavoda za za poslovanje še beležili manjši porast brezposelnosti, februarja in posebej marca pa se je krivulja obrnila.

Nova sončna elektrarna je uvod v zeleno prihodnost Luke Koper

V Luki Koper so zaključili gradnjo ene največjih sončnih elektrarn v državi, ki je dovolj velika, da bi z njo lahko prekrili dve nogometni igrišči in pol.

Občina je posodobila kolesarsko mrežo in postajališča za avtobuse

Povezano kolesarsko omrežje po Novi Gorici in 25 novih postajališč za mestne avtobuse so rezultat šest milijonov evrov težkih projektov, ki ju je mestna občina izvedla v minulih letih, da bi izboljšala pogoje za vse, ki se po mestu ne premikajo z avtomobilom.

Ostali brez dokazov, da bi lahko izdelal bombo

Na oglasni deski koprskega okrožnega sodišča je pred kratkim visel sklep, da je sodnik ustavil kazenski postopek proti Nizozemcu Nelsonu Noudu Bergu, ki mu je tožilstvo očitalo nedovoljeno proizvodnjo in promet z orožjem ali eksplozivom. Po izločitvi dokazov je tožilstvo proti Nizozemcu namreč umaknilo obtožbo.

Iščejo se nasledniki zvezdnikov Jana Oblaka in Benjamina Šeška

Čas okrog državnih praznikov ob koncu aprila in na začetku maja je na Goriškem že po tradiciji namenjen nogometnemu turnirju narodov za reprezentančne selekcije do 15 let.


Najbolj brano