• Ne 42-letni Marjan Brajdič ne 37-letni Ervin  Hudorovac danes 
nista priznala, da sta  februarja letos vlomila v hišo v Barižonih 
in  med ropom surovo pretepla stanovalki.
    Ne 42-letni Marjan Brajdič ne 37-letni Ervin Hudorovac danes nista priznala, da sta februarja letos vlomila v hišo v Barižonih in med ropom surovo pretepla stanovalki.
    Foto: Danijel Cek

V novi številki Primorskih novic preberite

petek, 18. avgust 2017, 19:48

Ne 42-letni Marjan Brajdič ne 37-letni Ervin Hudorovac danes nista priznala, da sta februarja letos vlomila v hišo v Barižonih in med ropom surovo pretepla stanovalki, čeprav so policisti takrat v hiši poleg pretepenih žensk našli samo njiju. Da je nasilna roparja pripeljal v Barižone in jima izbral tarčo, pa ni priznal 36-letni Slaviša Mrkonjić. Sojenje se bo začelo v začetku oktobra.

Natrpana Tolminska korita so slika posoškega turizma

Tolminska korita so s procesijami sprehajalcev in nagneteno avtomobilsko pločevino prispodoba letošnjega poletnega turizma v zgornjem Posočju. Brez rezervacij ni prostega mesta v apartmajih in kampih. Zaradi vlaganja v promocijo so večji obisk pričakovali, delno so se nanj pripravili, toda ne dovolj. Večji obisk prinaša težave in izzive, s katerimi se bodo morali v Posočju soočiti, da ne bodo začeli gostov izgubljati.

Na hitri cesti med Vogrskim in Ajdovščino že 33 prometnih nesreč zaradi premika smernih tabel

V dveh mesecih in pol, kolikor že trajajo obnovitvena dela na hitri cesti H4 med Vogrskim in Ajdovščino, so novogoriški policisti obravnavali več kot 30 prometnih nesreč zaradi premika smernih tabel. Tudi družina iz Nove Gorice je bila udeležena v eni od njih, ko se je usmerjevalna tabla, ki razmejuje vozna pasova, premaknila na njihovo vozišče tako, da so jo povozili.

SŽ toži Luko, ki jo nadzira Jelenc iz SŽ

Družba SŽ-Tovorni promet toži Luko Koper; zahteva povračilo 1,7 milijona evrov škode, ki naj bi ji nastala prve dni julija lani, ko so delavci Luke zaradi ravnanja vlade Mira Cerarja in Slovenskega državnega holdinga nekaj dni blokirali pristanišče. A tudi v Luki imajo že pripravljeno svojo odškodninsko tožbo proti SŽ, težko 1,9 milijona evrov.

Iz Pirana so se odselile zadnje redovnice

“Ah, Piran! Ni besed, s katerimi bi opisala, kako je bilo lepo!” zavzdihne sestra Flora, ki po novem živi v kraju Tamai, v bližini Pordenona. Skupaj z njo je tudi sestra Teresa, medtem ko je sestra Colomba odšla v Petrovče ob Savinji. “Mlajših sester, ki bi nas nadomestile, ni bilo, me pa imamo že svoja leta, tako da se je redovnica mati odločila, da našo skupnost v Piranu ukine,” pojasni sestra Flora.

V sredo bo na dražbi naprodaj šest poštnih poslovalnic na Primorskem

Pošta Slovenije prodaja prostore, v katerih so delovale njene poslovalnice v Dutovljah, Lokvi, Materiji, Obrovu, Planini ... Ponekod je dejavnost prenesla na pogodbene pošte, drugod pa so ostali brez nje. Od začetka avgusta tako ni več pošte v Obrovu, v začetku tedna so jo zaprli še v Lokvi. Za nekatere storitve bodo zdaj tam poskrbeli pismonoše.

Frnaža čaka obrtno cono

Potem ko so Biljenci na zboru krajanov aprila lani zavrnili idejo, da bi v frnaži, ki predstavlja opekarsko tradicijo vasi, podjetje Stopa uredilo lakirnico, je slednje svojo idejo uresničilo nekaj metrov stran. V biljenski obrtni coni je zgradilo sodoben objekt, proizvodnja bo stekla septembra. Usoda frnaže še ni znana, občina namerava najprej urediti obrtno cono.

Od odličnega košarkarja do zagrizenega hribolazca

Pri Sašu Ožboltu nikoli ne bomo mogli vedeti, kaj vse bi lahko v svoji košarkarski karieri še dosegel. Verjetno veliko, če mu poti ne bi presekala usodna poškodba kolena na reprezentančnih pripravah leta 2005, ko zavarovanj igralcev za primer poškodbe na reprezentančnih akcijah še ni bilo. Klub se je otepal stroškov, zato se je praktično moral znajti sam.

Sladke skrbi Ane Roš

V iztekajočem se tednu, najudarnejšem v poletni turistični sezoni, je bilo v Posočju več gostov, kot je kdor koli pričakoval. V Kobarid so lepo in toplo vreme, vse bolj razvejana ponudba ter vsaj dva vrhunca, 100-letnica preboja pri Kobaridu in zvezdniško leto kuharske mojstrice Ane Roš, privabili toliko ljudi, da so se morali številnim opravičiti ter jim priporočiti mizo in prosto posteljo v sosednjih krajih v Benečiji in Čedadu.


Povej naprej: