• Danes zjutraj so v morju pri izolskem svetilniku  opazili 
negibnega 78-letnega Izolana, popoldne  pa v morju pred 
Fieso še 80-letnega Štajerca.
    Danes zjutraj so v morju pri izolskem svetilniku opazili negibnega 78-letnega Izolana, popoldne pa v morju pred Fieso še 80-letnega Štajerca.
    Foto: Nataša Čepar

V novi številki Primorskih novic preberite

nedelja, 25. junij 2017, 19:12

Danes zjutraj so v morju pri izolskem svetilniku opazili negibnega 78-letnega Izolana, popoldne pa v morju pred Fieso še 80-letnega Štajerca. Oba so oživljali, Štajerec je še kazal znake življenja, vendar sta oba umrla na kraju. Po mnenju očividcev je moška med plavanjem najverjetneje obšla slabost.

Skupile so jo v glavnem strehe

Neurje je danes pridivjalo na Goriško. Trajalo je le borih deset, petnajst minut, v tem času pa je lomilo drevje in odkrivalo strehe. Tudi kritina, ki je z blokov letela po Kanalu, k sreči ni ranila nikogar, skupili so jo le avtomobili in strehe.

Našli so ga nezavestnega

Vedel naj bi le to, da se je vzpenjal po stezi, nato pa se do trenutka, ko so ga prebujali neznani planinci, ni spomnil ničesar več. Domači planinec je v soboto v Krnskem pogorju padel in nekaj časa ležal nezavesten, dokler ga niso našli drugi.

Inšpektorica jeseni izgubila motiv

“Ker je v jesenskem času zavezanec senčnike in ležalnike že sam odmaknil, inšpektorica ni imela več podlage za vodenje inšpekcijskega postopka,” so nam odgovorili na ministrstvu za okolje in prostor, ko smo jih vprašali, kako se je končal lanski inšpekcijski postopek zaradi obveznega najema ležalnikov in senčnikov na večjem delu hotelske plaže v Portorožu.

Kolesarje spraviti z regionalke

Čeprav je od odprtja kolesarske poti Solkan-Plave minilo že leto in pol, marsikdo, predvsem tujci, za vožnjo s kolesom še vedno uporabljajo nevarno regionalko. Če bi postavili označevalne table, ki bi kolesarje usmerjale na kolesarsko pot, bi bilo kolesarjenje bolj varno. Na direkciji za infrastrukturo (DRSI) obljubljajo, da bodo to uredili v najkrajšem možnem času.

Za 1. maj pa spet v Opatje selo

Prireditveni prostor v Opatjem selu, znan po prvomajskih proslavah, ki so privabljale tisoče obiskovalcev, domačinom in celotni občini veliko pomeni. Rešena so zemljiška vprašanja in spet bodo pripravljali množične prireditve. V soboto se je tam že zbralo tisoč ljudi na srečanju vasi Selo-Sela-Sele. Prihodnje leto pa bo spet veselo za 1. maj.

Bistrica bo dobila muzej elektrovleke

S podpisom pisma o nameri za vzpostavitev dislociranega oddelka Železniškega muzeja Slovenskih železnic v Ilirski Bistrici je bistriško Društvo ljubiteljev železnic postavilo temelje za prvo muzejsko zbirko o elektrovleki na Slovenskem.

Pokopala sta jih “vzemi ali pusti” in tribuna

Slovenski nogomet pozna tudi precej žalostnih zgodb, ki so klubom s prevelikimi ambicijami prinesli dolga leta životarjenja ali celo izginotja. Tudi na primorskem je vsak klub, ki je kdaj stopil v prvo ligo, neslavno končal, najpogosteje je moral začeti znova in z novo pravno osebo. Izjema je bila Gorica, ki je leta 2003 uspela potiho NK spremeniti v ND brez tekmovalnih prvoligaških posledic, enako je Koper leta 2001 iz NK prešel v FC. Letos je tudi FC Koper doživel usodo Dekanov, Izole, Tabora in Primorja.


Povej naprej: