• Če je bil petkov upor pripornikov v  zaporu na  Povšetovi ulici 
v Ljubljani organiziran, je bil  slabo organiziran, je danes ob 
pojasnjevanju  dogajanja dejal direktor uprave za izvrševanje  
kazenskih sankcij Jože Podržaj.
    Če je bil petkov upor pripornikov v zaporu na Povšetovi ulici v Ljubljani organiziran, je bil slabo organiziran, je danes ob pojasnjevanju dogajanja dejal direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj.
    Foto: Borut Živulović/Bobo

V novi številki Primorskih novic preberite

ponedeljek, 16. oktober 2017, 19:44

Če je bil petkov upor pripornikov v zaporu na Povšetovi ulici v Ljubljani organiziran, je bil slabo organiziran, je danes ob pojasnjevanju dogajanja dejal direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj. Pojasnil je, da je šlo bolj za protest enega od pripornikov, izraz njegovega nezadovoljstva. Ima pa ta pripornik v zaporniški subkulturi takšen status, da so se mu iz solidarnosti pridružili še drugi. Protest je spodbudil Valon Hoxhaj iz zadeve Kobra, ki so ga poleti v Ljubljano premestili iz koprskega pripora.

Leben pravi, da bo na tiru, ne v Luki

“Sem v Amsterdamu. Ne vem, kaj se dogaja,” se nam je državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben z dopusta danes najprej odzval na pisanje portala Požarreport, da naj bi prav on prevzel vodenje Luke Koper namesto uprave Draga Matića.

Skorajšnja skupščina Certe Holdinga ali kdo bo koga?

Predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjan Batagelj je danes podrobno predstavil prevzemni postopek za cerkljanski Certa Holding, v katerem so pridobili 49,13 odstotka delnic. Več kot so pričakovali, a ne dovolj, da bi takoj zastavili holdingov razvoj. Na skorajšnjo skupščino se podajajo z le desetino glasovalnih pravic in upanjem, da jih bodo delničarji s pooblastili vendarle zavezali k delu.

Jutri objavljamo tudi seznam nagrajencev, ki bodo skupaj z nami praznovali 70. obletnico izhajanja Primorskih novic v primorskih gledališčih.

Za premikanje mejnikov je potrebno soglasje obeh

Vlada je danes objavila grafični prikaz meje s Hrvaško, kot jo je določilo arbitražno sodišče. To še ni nova meja v naravi. Da imamo dokončno določeno mejo, bomo lahko rekli šele tedaj, ko bo na terenu izveden postopek demarkacije in bodo postavljeni mejni kamni. Za to pa bo potrebno sodelovanje obeh držav.

Prostori pomorske uprave ne bodo trinadstropni

“Čakamo le še eno soglasje, nakar bomo imeli zbrano vso dokumentacijo za vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja. Takoj ko nam ga bo upravna enota izdala, bomo začeli rušiti objekt v marini,” napoveduje Ante Guberac iz Grafista. Gradbeno podjetje je namreč lastnik Marine Koper, kamor se bo v novozgrajene prostore v prihodnje preselila uprava za pomorstvo.

V Park Škocjanske jame odslej tudi na električni pogon

Obiskovalci Parka Škocjanske jame se bodo med Divačo in vhodom v jame kmalu lahko prevažali z električnimi vozili ali pa si izposodili električna kolesa. Tako se bodo v parku izognili škodljivim izpustom ter ljudem omogočili več gibanja.

V Postojni želijo več redarjev

V Postojni potrebujejo več redarjev. Tako so sklenili občinski svetniki in župana Igorja Marentiča pooblastili, da željo po dodatnih zaposlitvah posreduje še ostalim štirim občinam, ki si delijo medobčinski inšpektorat in redarstvo. Trenutno za red v občinah Postojna, Pivka, Cerknica, Bloke in Loška Dolina skrbijo štirje redarji.

“Zamašijo naj kotel, ki pušča v strmini!”

Malo manj kot milijon evrov bodo stala dela za sanacijo podora, ki je septembra letos prestrašil prebivalce Grahovega ob Bači. V prihodnjih štirih mesecih bo direkcija za infrastrukturo (DRSI) z izvajalcem Zidgrad utrdila najbolj ogroženo območje z državno cesto in bližnjo hišo sredi Grahovega ob Bači s ciljem, da bi čim prej sprostili dvosmerni promet in prevoznost za tovornjake in avtobuse. Za tem se bodo lotili zahtevnih posegov za utrditev celotne brežine, po kateri pronica voda, kar ogroža vsaj 20 hiš.


Povej naprej: