21. srečanje vasi Selo-Sela-Sele

Selo pri Moravčah, Selo pri Ihanu, Dečno selo, Račje selo, Sele pri Polskavi in Selo na Vipavskem je le peščica od kar 27 vasi, ki so se danes predstavile na 21. srečanju vasi Selo-Sela-Sele v Opatjem selu. Osnovni namen tradicionalnih srečanj je druženje, tkanje novih prijateljstev in promocija vasi.

Selo pri Moravčah, Selo pri Ihanu, Dečno selo, Račje selo, 
Sele pri Polskavi  in Selo na Vipavskem je le peščica od kar 27  
vasi, ki so se danes predstavile na  21. srečanju vasi Selo-Sela-Sele v Opatjem selu.
Selo pri Moravčah, Selo pri Ihanu, Dečno selo, Račje selo, Sele pri Polskavi in Selo na Vipavskem je le peščica od kar 27 vasi, ki so se danes predstavile na 21. srečanju vasi Selo-Sela-Sele v Opatjem selu. 

OPATJE SELO > 21. srečanje vasi Selo-Sela-Sele sta pripravili Krajevni skupnosti Opatje selo in Sela na Krasu, ob finančni podpori Občine Miren-Kostanjevica. V obeh vaseh so se vaščani zelo potrudili, da se gostje pri njih dobro počutijo. Na prireditvenem prostoru v Opatjem selu se je že zjutraj zbrala množica ljudi z vseh koncev Slovenije, organizatorji so jih našteli približno 1000. Pred hudo vročino jih ščiti šotor in dobre volje tudi na letošnjem srečanju ne manjka. Po mimohodu predstavnikov vseh vasi, izmenjavi daril ter kulturnem programu, ki ga je pripravilo Prosvetno društvo Kras Opatje selo, so si udeleženci ogledali znamenitosti v okolici, od Hiše opajske tradicije do pomnika braniteljem slovenske zemlje na Cerju. Srečanje se bo zaključilo v večernih urah, znan pa je že gostitelj naslednjega - Selo pri Moravčah. AO


Najbolj brano