40 let pobratenja občine Štarancan in KS Renče

Občina Štarancan (Staranzano) in KS Renče praznujeta 40 let pobratenja. Aprila so obletnico proslavili v Štarancanu, v soboto pa so s kulturno prireditvijo in z obnovitvijo podpisa listine o pobratenju praznovali še v Renčah.

 Prireditev so s petjem obogatili  otroci iz pevskega zbora 
Audite Nova iz Štarancana.   Foto: Alenka Ožbot
Prireditev so s petjem obogatili otroci iz pevskega zbora Audite Nova iz Štarancana.  Foto: Alenka Ožbot

RENČE > Prijateljstvo med krajema se je rodilo že med partizanskim osvobodilnim bojem proti nacifašizmu, v zadnjih štirih desetletjih pa ga v okviru pobratenja uspešno razvijajo v kulturi, športu, humanitarnih dejavnostih, druženjih. “V tem zgodovinskem trenutku ima obnavljanje podpisa posebno težo. Temeljnega pomena je vztrajanje na tej poti z izpolnitvijo obveznosti, ki smo si jih zastavili,” je na slovesnosti v renškem kulturnem domu povedal župan Občine Štarnacan Riccardo Marchesan. Tudi predsednik KS Renče Borut Zorn je poudaril, da so sodelovanje med ljudmi uspešno prenesli na pobratenje inštitucij, organizacij in društev V ospredje pa je postavil sodelovanje med šolami, ki prenašajo vrednote na mlade.

Kako pomembno je negovanje prijateljstva, sta poudarila tudi deželni svetnik FJK Diego Moretti in župan Občine Renče-Vogrsko Aleš Bucik.

Na prireditvi so se zahvalili vsem, ki so postavili temelje sodelovanja, župan Občine Štarancan in predsednik KS Renče sta s podpisom listine obnovila zaobljubo o sodelovanju, predstavniki obeh krajev pa so podpisali spominski letak. Podelili so tudi priznanja krajevnima šolama za dolgoletni prispevek k pobratenju.

ALENKA OŽBOT


Najbolj brano