• Vila Vipolže
    Vila Vipolže
    Foto: Ambrož Sardoč

Avtov pod vilo ne bo več

četrtek, 20. april 2017, 15:59

V vipolški vaški skupnosti potrjujejo, da so težave zaradi parkiranja ob glavni cesti skozi naselje med prireditvami v tamkajšnji vili res odpravljene. To je dokazal nedavni festival.

VIPOLŽE > Ob večjih dogodkih v obnovljeni renesančni graščini sredi vasi je bil na glavni cest po naselju nered. Dvorana Vile Vipolže lahko namreč sprejme veliko več ljudi, kot je mogoče stlačiti avtov na njeno parkirišče, zato obiskovalci vozila puščajo ob cesti. Ta je bila zato kdaj tudi težko prevozna. Toda kot je dejala Tina Novak Samec, direktorica briškega zavoda za turizem, ki upravlja z vilo, in je potrdil predsednik vaške skupnosti Vasja Benedetič, so preglavice odpravili.

“Ob zaključku festivala Svirel so razmere že bile dobre,” je povedal Benedetič in dodal, da so v zavodu odpravili temeljne ovire: parkiranje na ožinah ceste in ostrejših ovinkih. Novakova je razložila, da v zavodu vsakič, ko na dogodkih v palači pričakujejo več kot sto obiskovalcev, priskrbijo redarje za urejanje parkiranja na cesti. Ko jih je vaška skupnost enkrat opozorila na težave, so hitro ukrepali in povečali število redarjev. “Izjemoma pa se do vile organizira tudi avtobusni prevoz,” je dodala. AS


Povej naprej:

 

Mnenja