Kar sami so počistili za nemarnimi vozniki

Kot zadnja lani in prva v letošnjem letu sta potekali dve čistilni akciji, ki sta v primerjavi z številnimi organiziranimi, ki se obetajo spomladi, posebnost.

“Na sprehodih ob cesti med Tolminom in Volčami sem iz 
dneva v dan opazoval nesnago, dovolj mi je bilo.  Pred 
facebooka sem pritegnil  skupino somišljenikov in šli smo v 
akcijo,” pravi pobudnik Dan Isteny (drugi z leve).
“Na sprehodih ob cesti med Tolminom in Volčami sem iz dneva v dan opazoval nesnago, dovolj mi je bilo. Pred facebooka sem pritegnil skupino somišljenikov in šli smo v akcijo,” pravi pobudnik Dan Isteny (drugi z leve). 

TOLMIN > V tem primeru se je namreč samoiniciativno zbrala druščina fantov iz Tolmina in okolice, ki ni mogla več gledati odpadkov ob cestah, ki jih nevzgojeni vozniki mečejo skozi okno. “Na sprehodih ob cesti med Tolminom in Volčami sem iz dneva v dan opazoval nesnago, dovolj mi je bilo. Pred facebooka sem pritegnil skupino somišljenikov in šli smo v akcijo,” pravi pobudnik Dan Isteny. V ledenem vremenu je po božiču sedem fantov med Tolminom in Volčami zbralo za 18 vreč smeti, pred dnevi jih je 12 pobiralo odpadke proti Mostu na Soči. Nabrali so jih za 25 vreč. “Občutki so bili mešani, vendar smo jih pohodili z optimizmom na boljše čase in na morebitno možnost v prihodnosti, da bodo čipi v izdelkih razkrivali krivce,” opozarja Isteny. Poleg Komunale Tolmin so posredno pomagali mnogi, tudi s hrano in pijačo. V zahvalo jim ponujajo brezplačne vstope na razne dogodke. Vse to pa je spodbuda za še večjo akcijo, ki jo načrtujejo spomladi. NB


Najbolj brano