Kombi jim bo zelo olajšal delo

Ker Kulturni dom Bovec zelo uspešno deluje, so mu v organizacijo zaupali številne dodatne dogodke, med drugim tudi izpeljavo poletnih prireditev v Bovcu. Delo bo zelo olajšal nov kombi, v katerem je dovolj prostora za prevažanje vse tehnične opreme, ki jo za prireditve izven stavbe potrebujejo. Urediti bodo morali še kurjavo, ker na balkonu v dvorani preveč greje.

V dvorani s 360 sedeži bodo morali popraviti ogrevanje.  Foto: Občina Bovec
V dvorani s 360 sedeži bodo morali popraviti ogrevanje.  Foto: Občina Bovec

BOVEC > Na Bovškem se ne morejo pritoževati nad pomanjkanjem kulturnega dogajanja. Med številnimi organizatorji je najpomembnejši Kulturni dom Bovec. Skoraj nemogoče je prešteti vse prireditve in dogodke, ki jih namenjajo domačinom, poleti pa z njimi popestrijo turistično ponudbo. Od lani Kulturni dom skrbi tudi za prireditve v okviru Bovškega poletja. Je v oporo pri zahtevni organizaciji poletnega Orkesterkampa z glasbenimi dogodki v kulturnem domu in po različnih krajih v občini.

Dva naredita skoraj vse

Organizacijsko in ostalo delo opravljata zgolj dva, upravnica Iris Stres in tehnik Robert Kokošin, ki zna prijeti za vsako delo. Kot pravi Stresova, samo v poletnem času izpeljejo več kot 20 zabavnih in kulturnih prireditev, ki jih je treba izbrati tako, da zadostijo različnim okusom. Kot ugotavlja župan Valter Mlekuž, so lani naredili dobro potezo s tem, da so organizacijo zaupali kulturnemu domu: “Obisk je bil odličen in zato tudi letos z lahkim srcem za te dogodke namenjamo 20.000 evrov.”

V stavbi se vse leto dogaja, zasedenost pa je zelo različna. “Pri izbiri dogodkov moramo biti racionalni. Eno dražjih predstav, muzikal Mamma mia, smo načrtovali za jutri (nedelja, op. av.), žal jo moramo zaradi bolezni v ansamblu prestaviti na 7. maj. Namenoma sem si jo ogledala, da sem se lažje odločila, ali naj gremo v ta strošek,” pravi Stresova. V stavbi brezplačno gostijo številna domača društva, ki vadijo v dobrih pogojih za delo.

Čakajo ureditev kurjave

Dvorana je z leti postala odlično opremljena. “V minulih petih letih smo nakupili praktično vse, kar potrebujemo. Ker je na odru drselo, smo lani zamenjali tla. V prihodnje upam še na ureditev kurjave. Na balkonu preveč greje,” opozarja Stresova. Glede na to, da bodo v Bovcu gradili sistem daljinskega ogrevanja z biomaso, se jim obeta cenejša kurjava.

Pred kratkim je občina končno kupila kombi, za kar je odštela 24.000 evrov. Nujno so ga potrebovali. “Zelo mi bo olajšal delo. Vanj lahko spravim vse, kar potrebujemo za prireditve. V preteklosti sem moral z manjšim avtomobilom vsaj trikrat peljati, kar je terjalo veliko časa,” je z novim vozilom zadovoljen Kokošin, ki poskrbi tudi za ozvočenje dogodkov, s čimer se izognejo stroškom za zunanje izvajalce.

Kulturni dom skrbi tudi za dogodke v trdnjavi Kluže, za kar občina dodatno namenja 21.700 evrov. Poleg tega z 18.000 evri sofinancira Orkesterkamp, za Glasbeni forum v Trenti namenja 5000 evrov, za Buški dan 2000, pomaga pa še pri številnih drugih dogodkih. NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano