• V Lavričevi knjižnici bodo s 1.  aprilom usposobili knjigomata, 
pred tem bo zaprta.
    V Lavričevi knjižnici bodo s 1. aprilom usposobili knjigomata, pred tem bo zaprta.
    Foto: Alenka Tratnik

Lavričeva knjižnica bo deset dni zaprta

ponedeljek, 20. marec 2017, 12:04

V Lavričevi knjižnici bodo namestili notranji in zunanji knjigomat, ki bo na voljo 24 ur na dan. Zaradi priprave gradiva bo knjižnica med 22. marcem in 1. aprilom zaprta.

AJDOVŠČINA > Lavričeva knjižnica je konec lanskega leta s pomočjo Občine Ajdovščina kupila novo opremo, s katero bo posodobila izposojo in vračanje gradiva v osrednji knjižnici v Ajdovščini. Notranji knjigomat bo namenjen predvsem samostojni izposoji, zunanji pa bo omogočal vračanje knjig tudi v času, ko bo knjižnica zaprta. Kot je pojasnil direktor Artur Lipovž, sta napravi testirani in preizkušeni, z njima pa se želijo še bolj približati uporabnikom in jim olajšati izposojo.

Da bo sistem deloval, morajo v osrednji knjižnici približno 90.000 enot knjižnega in neknjižnega gradiva opremiti z nalepko z radijskim čipom, ki bo nadomestila črtno kodo. Zato bo knjižnica od srede (22. marca) do sobote (1. aprila) zaprta, po rednem urniku pa bo začela delovati v ponedeljek, 3. aprila. Enoti v Vipavi in Podnanosu ter izposojevalnica v Dobravljah bodo v tem času delovali po urniku, niti tam pa ne bo mogoče vračati gradiva iz ajdovskega oddelka. AT


Povej naprej:

 

Mnenja