Odstranili so nevarno drevje

Nedavna neurja, ki so se znesla nad Kanalom in okolico, so poškodovala tudi precej dreves. Kje je bilo najhuje, so ugotavljali že takoj po neurjih, sredi septembra pa je posebna občinska komisija, ki so jo sestavljali predstavniki gasilcev, civilne zaščite, upravljalca cest, občine, policije in gozdar, zabeležila tudi potencialno tako poškodovana drevesa, ki bi lahko ogrožala ljudi in njihovo premoženje.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

KANAL > Ugotovili so, da je teh kar nekaj, in sicer ob državni cesti nasproti bencinskega servisa, v parku pred njim, na vrtu okrepčevalnice Pirih, v središču Kanala, v drevoredu ob glavni cesti pod naseljem hiš na Vojkovi ulici. Največ, šest poškodovanih dreves je bilo nasproti bencinskega servisa, kjer so jih v soboto pristojni odstranjevali.

Ker so morali delati na glavni regionalni cesti, je nastala precejšnja kolona, promet pa je bil ustavljen ali močno oviran približno eno uro.

Posek je pritegnil veliko radovednih oči, delavci pa so, ob vseh varnostnih ukrepih in s pomočjo dvigala, poskusili delo opraviti čim hitreje, občasno pa so spuščali mimo vozila, da Kanal ne bi doživel popolnega prometnega infarkta. MM


Najbolj brano