• Miha Pogačar: “Ukrepali bomo, ker gre pri tem za ozke 
strankarske interese. V našem statutu pa imamo zapisano in 
tega se držimo, da naše društvo deluje nestrankarsko.”
    Miha Pogačar: “Ukrepali bomo, ker gre pri tem za ozke strankarske interese. V našem statutu pa imamo zapisano in tega se držimo, da naše društvo deluje nestrankarsko.”
    Foto: Sta

Predsednik Društva Tigr: Novo društvo Tigr - 13. maj ustvarja dvome

sreda, 11. maj 2016, 14:26

V Društvu za negovanje rodoljubnih tradicij organizacije Tigr Primorske so na današnji novinarski konferenci pojasnili, da marca v Vipavi ustanovljeno novo Društvo Tigr - 13. maj nima z njimi nikakršne povezave. Predsednik Savin Jogan je prepričan, da s podobnim imenom in znakom le zavaja in pri ljudeh ustvarja dvome.

SEŽANA > V prihodnje bodo zato ustrezno ukrepali, je napovedal Savin Jogan in dodal, da je ob posnetku ustanovnega zbora med prisotnimi opazil tudi nekaj njihovih članov.

“Ukrepali bomo, ker gre pri tem za ozke strankarske interese. V našem statutu pa imamo zapisano in tega se držimo, da naše društvo deluje nestrankarsko,” je dejal tajnik Miha Pogačar.

Jogan je poudaril, da naj bi se v novo gibanje/društvo “prelili nekateri člani društva zlasti iz pomladne opcije, kar pomeni, da bo to strankarsko obarvano. Ker si naše društvo prizadeva delovati na nestrankarski podlagi, gre zagotovo za poudarek, ki pristno sodelovanje ne le otežuje, ampak onemogoča”.

“Naše društvo je nestrankarsko in deluje po načelih civilne družbe. V programih in delovanju društva poskušamo v zadnjih letih iti še korak naprej in se poleg spoštovanja brezkompromisnega boja Tigrovcev zoper takratno fašistično zatiranje našega naroda z enako vnemo in vztrajnostjo zoperstaviti tudi sedanjim poskusom in grožnjam, da se ta sistem podrejanja, zatiranja in odrekanja temeljnih narodnostnih in človekovih pravic onemogoči in dokončno izrine iz politike in javnega življenja,” je poudaril predsednik Društva Tiger Primorske.

Ob koncu današnje novinarske konference je vodstvo društva povabilo še na četrtkovo prireditev na Mali gori nad Ribnico. Pripravljajo jo v počastitev prvega oboroženega spopada Slovencev (Tigrovcev) s fašističnim okupatorjem Slovenije, ki je potekal 13. maja 1941. V soboto ob 15. uri pa bodo v Senožečah pripravili komemoracijsko slovesnost v spomin na Danila Zelena, ki je padel na Mali gori pri Ribnici.

Leta 1994 obnovljeno Društvo Tigr Primorske, nastalo že leta 1924, skrbi predvsem za ozaveščanje javnosti o pomembni zgodovinski vlogi Tigra in primorskega antifašizma. Zato so v dosedanjem delovanju postavili več spomenikov in spominskih obeležij, izdali več knjig, pripravili več srečanj, okroglih miz in prireditev. Med večjimi pridobitvami društva je tudi dograditev in vsebinska zasnova prostorov pomnika braniteljem slovenske zemlje na Cerju.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja