Pretrgan kabel je povzročil mrk v Tolminu

Nekateri uporabniki interneta in telefonije v Tolminu so imeli nekaj nevšečnosti. Zaradi pretrganega kabla je v četrtek popoldne v delu mesta komunikacija obmolknila, včeraj so napako še odpravljali. Telekom krivi Komunalo Tolmin, tam to odločno zanikajo.

Včeraj so delavci Telekoma še popravljali napako.   Foto: Neva Blazetič
Včeraj so delavci Telekoma še popravljali napako.  Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > “V Tolminu je Komunala Tolmin na križišču Prešernove in Gregorčičeve ulice pri izvedbi gradbenih delih pretrgala kabel, na katerem je aktivnih približno 370 uporabnikov,” so nam pojasnili s službe za stike z javnostjo Telekom.

DirektorKomunale Tolmin Berti Rutar pa je odločno zanikal te navedbe. Kot je poudaril, na gradbišču njihovih delavcev sploh ni bilo.

Kot pravijo na Telekomu, so prek navedene kabelske povezave zagotavljali komunikacijske storitve uporabnikom v Ulici Albina Rejca, na delu Gregorčičeve ulice, v Prešernovi ulici, na Pregljevem trgu, v Ulici Tolminskega punta, Kosovelovi ulici, na delu Žagarjeve ulice in delu Brunovega drevoreda. Vsi ti uporabniki so bili brez interneta, niso mogli uporabljati stacionarnega telefona in ne gledati televizijskih programov od četrtka popoldne do petka ves delovnik.

Delavci Telekoma na terenu napako odpravljajo, predvidoma jo bodo odpravili v kratkem, tako da danes ne bi več smelo biti motenj, so nam včeraj pojasnili iz uprave družbe. Kdo je nevšečnost povzročil, se bodo morali vpleteni med seboj dogovoriti in razčistiti.

Poklicali smo tudi na obrtno zbornico, saj nas je zanimalo, ali so zaznali, da bi se obrtniki ali podjetniki zaradi tega kaj pritoževali. A njih ni klical nihče. Na občini Tolmin pa niti niso vedeli, da je do prekinitve sploh prišlo. NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano