Pridite v center pripovedovat, pet, igre igrat

Na Bevkovem trgu je danes do 18. ure mogoče pripovedovati kratke zgodbe, ki se navezujejo na 70 let Nove Gorice in se preizkusiti v kateri od starih iger, kot so frnikole, ristanec in preskakovanje elastike. Za zaključek pa naj bi spet peli himno ljubezni iz leta 1975.

Danes ima Radio Robin znova dnevno sobo na prostem. Foto: Ambrož Sardoč
Danes ima Radio Robin znova dnevno sobo na prostem. Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Našteto danes ponuja Radio Robin, in sicer v okviru projektaPo poteh Nove Gorice. Vsakdo lahko prispeva k projektu tako, da pride voditeljicam in voditeljem radia zaupat na primer anekdoto iz zgodovine svojega mladega, 70 let starega mesta. Podobno lahko naredi tudi tako, da pride in postane v radijski dnevni sobi na prostem, tam pa izpolni mini anketo. Odgovore bo lahko oddal tudi neposredno v eter, tudi če tega ne bo želel, pa bo prispeval k projektu, s katerem radio zbira pričevanja o razvoju Nove Gorice. O slednjem, kakor tudi o tem, kako naprej, pa so se Robinovci dopoldne na okrogli mizi pogovarjali s štirimi gosti, in sicer s Tomažem Vugo ter z Alenko Saksido, Matejem Arčonom in Jožetom Šušmeljem.

Prizorišče (del trga ob prodajalni Manufakture) je obenem “igrišče”. Robinovci vabijo vsakogar, da se jim pridruži v otroških družabnih igrah na prostem, kot so ristanec, frnikole ali preskakovanje elastike. Ob 18. uri pa napovedujejo ponovitev “dneva ljubezni.” Že lani se je radio pridružil vseslovenski pobudi, da se na isti dan v maju ob isti uri na čim več prizoriščih hkrati zapoje himno ljubezni, s katero je skupina Pepel in kri leta 1975 zastopala Jugoslavijo na Evroviziji. Niti naliv, ki je zajel Novo Gorico prav okoli 18. ure, ni pregnal udeležencev. Letos na Robinu k sodelovanju niso povabili pevskih zborov, kot so lani, a vreme vsekakor ni razlog, da ne bi dosti ljudi prišlo odpet uspešnico in se simbolno povezalo z mnogimi drugimi rojaki. AS


Najbolj brano