Sadijo drevesa za čebele

Ob dnevu Zemlje se tudi po Primorski vrstijo z varovanjem narave povezani dogodki, navadno namenjeni najmlajšim. V Mirnu, denimo, so jim popoldne delili sadike lip.

 Foto: Ambrož Sardoč
Foto: Ambrož Sardoč

MIREN > Občina se je odzvala na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, ki predlaga, da se krajina zasaja z avtohtonimi rastlinami, na katerih marljive žuželke nabirajo med. Otrokom, lani rojenim na ozemlju občine, so torej v Mirnu sklenili ob letošnjem dnevu Zemlje podariti sadiko lipe, tod že stoletja prisotnega medovitega drevesa. Starše vseh omenjenih naraščajnikov so povabili na krajšo prireditev danes popoldne na dvorišče mirenske šole, kjer so jim podarili trajen spomin, ki bo rasel z otroki. Tisti, ki zemlje za sadike nimamo, jih bodo jutri ob 10. uri lahko družno posadili ob igrišča ND Adria na robu naselja in s tem ustvarili drevored generacije 2016.

Na občini se nadejajo, da bodo dogodek ponavljali in vsako leto novorojence obdarili s podobnimi vrstami dreves. Potem jih imajo namen saditi tako po Mirnu kot drugod po občini. AS


Najbolj brano