Septembra že nov šef?

Novogoriški stanovanjski sklad bo 1. avgusta dobil začasnega vodjo. Do izbire novega direktorja bo to delo opravljal podpredsednik nadzornega sveta Radivoj Erzetič. V teh dneh bodo objavili razpis za direktorja, na občini pa si prizadevajo, da bi do konca leta sprejeli splošne pogoje poslovanja sklada.

Mestni svetniki bodo morda že  septembra odločali o novem 
vodji stanovanjskega sklada.  Foto: Mitja Marussig
Mestni svetniki bodo morda že septembra odločali o novem vodji stanovanjskega sklada.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Hudi pretresi v mestnem svetu, ki so jih sprožile ugotovitve revizije poslovanja novogoriškega stanovanjskega sklada, so botrovali temu, da svetniki niso potrdili novega mandata dosedanji direktorici Nataši Leban. Ker kadrovske komisije in svetnikov nista prepričala niti njena protikandidata Jožef Tomažič in Ines Kos in ker Lebanovi mandat poteče 31. julija, so naložili skladu, naj čim prej objavi nov razpis za direktorja.

To se bo zgodilo v ponedeljek, je potrdila dosedanja predsednica nadzornega sveta sklada Kati Mininčič, ki ostaja nadzornica, čeprav jo je mestni svet s tega mesta odstavil. Župan Matej Arčon je namreč zadržal ta sklep. “Sejo nadzornega sveta, na kateri smo se odločili o objavi razpisa, smo sklicali takoj, ko je bilo mogoče, ker mora stanovanjski sklad čim prej dobiti direktorja,” je potrdila. Razpis bo odprt do 19. avgusta, nato bodo nadzorniki izbrali kandidata ali kandidate, ki jih bo(do) najbolj prepričali in jih v imenovanje predlagali mestnemu svetu. Če se kaj ne bo zalomilo, bo ta o novem vodji sklada lahko odločal septembra.

V vmesnem času bo po dogovoru z županom Arčonom sklad začasno vodil podpredsednik nadzornega sklada Radivoj Erzetič, je povedala Kati Mininčič.

Zaradi ugotovitev revizije so svetniki med drugim zahtevali tudi, naj uprava občine preveri, če v skladu z zakonom obstajajo razlogi za nadaljnje ukrepanje proti odgovornim. “Za pravilno poslovanje sklada je po odloku odgovoren direktor sklada. Preverjanje možnih ukrepov se že izvaja, z rezultati preverjanj bodo svetniki seznanjeni,” je pojasnila direktorica občinske uprave Vesna Mikuž. Sklad bo na zahtevo uprave občine moral pripraviti tudi podrobno poročilo, katere pravne storitve je plačeval odvetniški pisarni Polanc.

Ena od prioritet, ki čaka nadzorni svet, pa je sprejetje splošnih pogojev poslovanja sklada. Soglasje daje mestni svet. “Želimo si, da bi bili splošni pogoji poslovanja pripravljeni, obravnavani in sprejeti še v letošnjem letu,” pravi Mikuževa.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano