Širijo podjetniška znanja in izkušnje

Z namenom graditve podjetniške skupnosti znotraj goriškega okolja je Primorski tehnološki park že leta 2013 po vzoru različnih podjetniških mreženj po svetu začel z organizacijo Business Meetups dogodkov. V četrtek je bil že štirideseti.

Gost jubilejnega 40. Business Meetups Nova Gorica dogodka je bil Georgije Bosiger (desno) iz podjetja Elaphe. Foto: Katja Pregelj
Gost jubilejnega 40. Business Meetups Nova Gorica dogodka je bil Georgije Bosiger (desno) iz podjetja Elaphe. Foto: Katja Pregelj

NOVA GORICA > Gost jubilejnega, poletno obarvanega večera Business Meetups v Gallus Beer Baru je bil Georgije Bosiger iz uspešnega podjetja Elaphe, ki je zbranim zaupal, kako razvijati tehnološko zahtevne izdelke za svetovni trg. Elaphe je svetovno znani proizvajalec elektronskih pogonov. Podjetje z 80 zaposlenimi in s sedežem v Ljubljani ima patentirano tehnologijo z največjim navorom glede na velikost in težo motorja za električna vozila in razvitih že več kot 15 elektro motorjev, vgrajenih v 20 različnih električnih vozil.

V podjetju so za svoje dosežke prejeli tudi več nagrad, kot na primer Naj podjetniška ideja, Mladi manager 2016, Zlata nit 2016 in European Venture Contest 2010 in 2014.

Primorski tehnološki park (PTP) je začel z organizacijo neformalnih poslovnih srečanj Business Meetups Nova Gorica konec leta 2013.

“Formalni del dogodka je intervju z gostom; uspešnim podjetnikom, mentorjem start-upa, investitorjem, managerjem, sledi razprava z gostom in udeleženci oziroma čas za vprašanja in mreženje med udeleženci dogodka,” je pojasnila Katja Pregelj iz PTP.

Dodala je, da so se dogodki pokazali kot uspešni, saj se vsakega udeleži 30 do 40 ljudi, starih od 20 do 40 let iz goriške regije in širše.

“Zato bomo s temi dogodki nadaljevali. Po potrebi jih bomo preoblikovali, vedno pa bo v osrčju dogodka mreženje med udeleženci, saj ravno znotraj mreženja in spoznavanja nastajajo med njimi interakcije in nove poslovne priložnosti,” je še pojasnila Pregljeva in sklenila, da bodo po julijskem odmoru, z Business Meetups večerom nadaljevali že avgusta.

NACE NOVAK


Najbolj brano