Sodišče začelo obravnavo dogajanja na skupščini Certe Holdinga

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici se je danes začela obravnava o ničnosti sklepov skupščine delničarjev Certe Holdinga. Pritožbo so že na dan skupščine oddali pravniki, ki v imenu Pobude za Cerkljansko zastopajo male delničarje, katerim so 1. septembra lani onemogočili sodelovanje na skupščini, zadrževali so jih z varnostniki.

Med skupščino in  po njej  je presenetil upor malih delničarjev, 
ki niso s pritiskom popustili niti tedaj, ko so nanje razpršili 
prah iz gasilnega aparata. Foto: Saša Dragoš
Med skupščino in po njej je presenetil upor malih delničarjev, ki niso s pritiskom popustili niti tedaj, ko so nanje razpršili prah iz gasilnega aparata. Foto: Saša Dragoš

NOVA GORICA, CERKNO > Pobuda za Cerkljansko je pred skupščino, ki so jo dvakrat preložili, zbrala dovolj pooblastil za zamenjavo nadzornikov Certe Holdinga na skupščini, a so njeni predstavniki ostali pred zaprtimi vrati. Nezadovoljstvo malih delničarjev je bilo povezano s ponudbami za odkup delnic s strani skrivnostnega kupca, ki jim je za delnico ponujal le po en evro.

Mali delničarji so svojim zastopnikom iz vrst pobude oddali približno 1100 pooblastil, zastopnikom vodstva holdinga pa 300, vendar so na skupščini sami dosegli ničnost pooblastil večine malih delničarjev. Trije nadzorniki družbe so bili na skupščini tako izvoljeni le z manjšim številom glasov. Med skupščino in predvsem po njej jih je presenetil upor malih delničarjev, ki niso s pritiskom popustili niti v trenutku, ko so nanje razpršili prah iz gasilnega aparata.

Na današnjem prvem naroku sta odvetnika pooblaščenca poskušala dokazati vsak svoj prav, toženo stranko je zastopal odvetnik Bojan Pečenko, ki je takrat tui vodil skupščino. Ker je šele danes vložil prvo pripravljalno vlogo, je pooblaščenec malih delničarjev odvetnik Mitja Podpečan prosil za petdnevni odlog za preučitev vloge in pripravo odgovorov nanjo.

Oba pooblaščenca sta sodišču danes predlagala tudi zaslišanje prič, Podpečan pa je kot dokazno gradivo vložil nekatere izjave malih delničarjev. Razprava v tej sicer nujni zadevi se bo nadaljevala 24. marca, ko bo sodnica Nataša Vižintin Komel odločila tudi o dokaznih predlogih.

STA


Najbolj brano