V Bovec danes vabi tudi Čomparska noč

Bovec bo danes prizorišče Čomparske noči, tradicionalne prireditve, ki po oceni organizatorja Turističnega društva Bovec ključno prispeva k ohranjanju kulturne dediščine. Etnološko-zabavna prireditev, ki je ime dobila po čompah - krompirju, je pomembno srečanje lokalnih ponudnikov in ljubiteljev dediščine. Vstopnine na prireditev ni.

Utrinek iz preteklih izdaj
Utrinek iz preteklih izdaj 

BOVEC > Središče Bovca je danes tako prostor za plesne, gledališke in glasbene nastope lokalnih skupin, ki obujajo spomine in pomembno prispevajo k ohranjanju dediščine. Kulinarična razvajanja s friko, čompami, bovškim sirom in čompovo pico prireditvi dajejo poseben pečat, je še zapisano na spletni strani organizatorjev.

Dan se bo začel z lokalno ponudbo na stojnicah in ocenjevanjem sirov. Na svoj račun bodo z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami in otroško predstavo Pepelka prišli najmlajši, ob 14. uri pa bodo na mimohodu starodobnih vozil svoje oči lahko napasli ljubitelji preteklosti.

Popoldan se bo nadaljeval z razstavo in pokušino sirov, čompovo pico in gbanco oz. potico, najboljši pa se bodo pomerili v finalu striženja ovce za pokal Bovške ovce.

Zvečer bo sledil zabavni program z ansamblom Karneval, podelili bodo tudi nagrade za najboljše sire in pripravili čompovo tombolo. Pol ure pred polnočjo bodo izžrebali še glavne nagrade srečelova Gasilskega društva Bovec, napovedujejo organizatorji.

STA


Najbolj brano