V igri so vsi še bolj enaki

Cirius Vipava bo jutri prvič gostil mednarodni športni festival Igraj se z mano - bodi športnik. Pričakujejo približno 500 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in iz zamejstva. V številnih gibalnih, športnih in kreativnih dejavnostih bodo lahko sodelovali tudi obiskovalci.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

VIPAVA > Mednarodni festival Igraj se z mano - bodi športnik poteka v okviru Mednarodnega festivalskega leta Igraj se z mano, ki ga koordinirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, Vipavci pa ga tokrat gostijo prvič. Kot poudarja vodja prireditve Tanja Princes, so v ospredju vrednote, kot so strpnost, spoštovanje, poštena igra ter sprejemanje drugačnosti.

“S festivalom želimo povezati osebe s posebnimi potrebami z večinsko populacijo, stkati nove prijateljske vezi in odpravljati predsodke do drugačnosti. Dogodek bo prek športa in iger povezal širši krog ljudi. K sodelovanju smo povabili vrtce, šole, športna in kulturna društva, skupine za vseživljenjsko učenje, različne organizacije, predstavnike občine.”

Tudi obiskovalci se bodo lahko preizkusili v številnih športih ter hkrati spoznali športne aktivnosti, prilagojene osebam s posebnimi potrebami. “Poudariti želimo zlasti možnosti vključevanja invalidov v rekreativne programe, kot so Mladi športnik v okviru Specialne olimpijade in prilagojeni rekreativni programi za invalide iz projekta Aktivni, zdravi, zadovoljni Mali sonček in Zlati sonček,” je še pojasnila Tanja Princes. Športno družabna prireditev bo na prenovljenem stadionu in športnih igriščih ob Vojašnici Vipava, med 9. in 12.30.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano