Bossman bi Istrabenzov delež v Aerodromu Portorož

Na piranski občini so potrdili, da bodo uveljavljali predkupno pravico za delež v Aerodromu Portorož, ki ga prodaja Istrabenz. Na današnji seji bo to kot dodatno točko obravnaval še občinski svet. Občina je sicer za nakup 15,23-odstotnega Istrabenzovega deleža pripravljena odšteti približno 85.000 evrov.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PIRAN > Potem ko je 30,5-odstotni delež Aerodroma Portorož od Fraporta (nekdanjega Aerodroma Ljubljana) kupil srbski poslovnež Miodrag Kostić, je povečanje svojega deleža v portoroški letališki družbi danes najavila še Občina Piran, ki jo vodi župan Peter Bossman. Istrabenz namreč prodaja svoj delež v Aerodromu Portorož, zato je pozval vse obstoječe lastnike k uveljavitvi predkupne pravice.

“Odločili smo se, da bomo uveljavili predkupno pravico. To je že lani potrdil občinski svet , a je Istrabenz takrat prodajo umaknil. Na današnji seji občinskega sveta bomo predlagali rebalans proračuna in za to namenili približno 85.000 evrov,” so pojasnili na piranski občini.

To točko bodo naknadno uvrstili na dnevni red današnjega občinskega sveta. Občina ima trenutno 28,83 odstotka lastništva in bi po odkupu postala 44,06-odstotna lastnica Aerodroma Portorož. Poleg istrabenza, občine in Kostića sta lastnika portoroškega arodroma trenutno še podjetje CPK (10,25-odstotka) in Luka Koper (15,23 odstotka).

NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano