Del programa Ribiškega praznika bodo prestavili na nedeljo

Program ribiškega praznika v Izoli bo malce prikrojilo vreme. Vremenoslovci namreč za soboto napovedujejo dež in močnejši veter, zato bodo organizatorji večerni del prireditve prestavili na nedeljo. V soboto dopoldne bodo vseeno izpeljali športni program.

Program ribiškega praznika bodo zaradi slabe vremenske 
napovedi nekoliko spremenili, sobotni večerni del prireditve 
bodo izpeljali v nedeljo. Foto: Helena Race
Program ribiškega praznika bodo zaradi slabe vremenske napovedi nekoliko spremenili, sobotni večerni del prireditve bodo izpeljali v nedeljo. Foto: Helena Race

IZOLA > V Verdijevi ulici bodo danes od 18. ure prikazali izdelavo ribiških mrež in vozlov, vzdrževalna dela na čolnu, kot sta barvanje in kalafatanje, ter staro tradicijo čiščenja in priprave rib. Nastopil bo orkester Kulturnega društva harmonikarjev Izola.

V Izolani - hiši morja (nekdanji muzej Parenzana) bo ob 19. uri predavanje o zgodovini ladjedelništva, v parku Pietro Coppo pa otroški program s Čarodejem Frelihom. Na Sončnem nabrežju bo ob 19.30 glasbeni mimohod Pihalnega orkestra Izola, pol ure kasneje bodo na severnem pomolu nastopili MoPZ Izola, ŽePZ KD Korte in Kompanija Izolana.

Od 21. ure bodo na Lonki prepevali Mi trije in Primorski fantje, na Velikem trgu pa Ne me jugat in Ana Pupedan.

Sobotno dopoldne bo namenjeno športu. Ob 8.30 se bosta začeli veslaška in jadralna regata, sledil bo krst novih veslačev in jadralcev. Odbojkarsko igrišče ob Tomažičevi ulici bo ob 10. uri prizorišče turnirja v odbojki na mivki.

Ribiški praznik se bo nadaljeval v nedeljo zvečer. Od 20. ure bodo za glasbo in ples na Lonki skrbeli Casablanca in Šukar, na Velikem trgu pa Nina Pušlar in Novi fosili.

Spletno uredništvo


Najbolj brano