Do februarja nove rekreacijske površine ob Semedelski promenadi

V prihodnjem tednu se bodo začela dela ob Semedelski promenadi, s katerimi želi koprska občina urediti nove rekreacijske površine. Naložba bo občino stala približno 1,3 milijona evrov.

V prihodnjem tednu se bodo začela dela ob Semedelski 
promenadi, s katerimi želi koprska občina urediti nove zelene 
rekreacijske površine. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V prihodnjem tednu se bodo začela dela ob Semedelski promenadi, s katerimi želi koprska občina urediti nove zelene rekreacijske površine. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na razpisu, ki se je končal maja, je bilo za izvajalca del izbrano podjetje Grafist, d.o.o. v skupnem nastopu z Adriaing, d.o.o., so sporočili iz koprske občine.

Občina bo na tem območju uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje (22 x 28) ter dve manjši (22 x 14). Večji igrišči bosta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo razsvetljene, v neposredni bližini pa bodo na voljo tudi pitniki.

Nove rekreacijske površine bodo namenjene tudi najmlajšim. V neposredni bližini bodo namreč igrišča za otroke, opremljena z modernimi igrali, novo, dobrih 500 metrov dolgo krožno trim stezo iz tartana pa bodo namenili številnim rekreativnim tekačem in sprehajalcem.

Naložba vključuje tudi komunalno opremo celotnega območja, urejeni bodo dostopi, povezovalne poti, urbana oprema in javna razsvetljava, površine bodo ozelenjene, zasajena bodo drevesa. Občina bo uredila tudi ličen dvoetažni servisni objekt v velikosti približno 222 kvadratnih metrov. Pritlični prostori bodo namenjeni moškim in ženskim sanitarijam z garderobami, sanitarijam za invalide ter tudi ženskim in moškim javnim sanitarijam ter prostoru za hrambo športne opreme in pripomočkov, v nadstropju pa bo na voljo še dodaten prostor za športne rekvizite in razgledna terasa, so še sporočili iz občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano