Golf med Krogom in Sečovljami

Približno 60 odstotkov novega igrišča za golf bo na območju Kroga, preostalih 40 odstotkov pa na “stari” lokaciji v Sečovljah, je po naših informacijah kompromisni predlog, za katerega naj bi se sporazumela kmetijski minister Dejan Židan in piranski župan Peter Bossman. Iz ene na drugo lokacijo se bo treba premikati z električnim vozilom.

Golf igrišče, ki naj bi tokrat nastalo na območju Kroga in 
Sečovelj, je po dolgih letih zamrznitve projekta spet bližje 
uresničitvi.  Foto: Jaka Jeraša
Golf igrišče, ki naj bi tokrat nastalo na območju Kroga in Sečovelj, je po dolgih letih zamrznitve projekta spet bližje uresničitvi.  Foto: Jaka Jeraša

SEČOVLJE >Golf igrišče na Krogu bo, so potrdili na piranski občini, ki jo vodi župan Peter Bossman. O tem bodo podrobneje spregovorili na novinarski konferenci, ki se je bo v petek udeležil tudi kmetijski minister Dejan Židan. Kot smo uspeli izvedeti neuradno, naj bi šlo za nekakšen kombiniran predlog, ki naj bi vključeval del Kroga in del lokacije v Sečovljah. Potem ko so na piranski občini s študijo preverili predlog Židanovega ministrstva o golf igrišču na Krogu, kjer naj bi bila manj kakovostna zemlja kot v Sečovljah, so menili, da zaradi prestrmega terena in težav z namakanjem ni ustrezna. Z ministrstva so jih pred meseci spet pozvali, naj preučijo projekt, ki vključuje tudi območje Kroga in čim manj poseže v kmetijska zemljišča v Sečovljah.

“Minister Židan je sicer zelo v redu, a v Ljubljani očitno zelo težko razumejo, da sta podaljšanje letališke steze in golf igrišče nujna za razvoj turizma in podaljšanje sezone na vse leto, kar pomeni tudi nove zaposlitve. Hoče-Slivnica, kjer so kmetijsko zemljo dali za lakirnico, nam je očitno pomagala, da se bodo stvari premaknile tudi v Portorožu. Tu sicer na kmetijskih zemljiščih ne bo nobene pozidave, nobenega betona. Pa še kmetom gre to v korist, saj bodo v turistično razvitejši občini lažje prodajali svoje izdelke,” ocenjuje podjetnik, sicer tudi prvi mož koprske Marjetice, Gašpar Gašpar Mišič.


Najbolj brano