Gortan: Intereuropa se je izvila iz težav

Koncern Intereuropa je v prvem letošnjem četrtletju ustvarili 35,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za 27 odstotkov na 0,9 milijona evrov. Koncern ob tem uspešno zmanjšuje zadolženost, so izpostavili v družbi.

Koncern Intereuropa je v prvem letošnjem četrtletju ustvarili 
35,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koncern Intereuropa je v prvem letošnjem četrtletju ustvarili 35,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > "Intereuropa se je izvila iz težav," je na današnji novinarski konferenci v Kopru ocenil predsednik uprave Ernest Gortan. Podjetje namreč spet raste in vlaga v razvoj, je dodal.

Bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) je v prvem četrtletju dosegel 3,4 milijona evrov in načrtovanega presegel za devet odstotkov. Dobiček iz poslovanja (EBIT) pa je znašal 1,7 milijona evrov in bil v primerjavi z načrtovanim višji za 19 odstotkov. Neto finančni dolg podjetja je konec marca znašal 73,1 milijona evrov.

Koncern je v primerjalnem obdobju zabeležil največjo rast na poslovnem področju interkontinentalnega prometa, saj so se tu prodajni rezultati povečali za 16 odstotkov. Poslovno področje logistične rešitve je doseglo štiriodstotno rast. Prihodki od prodaje na področju kopenskega prometa so ostali na približno enaki ravni.

STA


Najbolj brano