Hoteli Bernardin z višjimi prihodki in dobičkom

V Hotelih Bernardin so od januarja do avgusta zabeležili 403.800 nočitev. Poslovni prihodki od prodaje storitev so v tem času dosegli 21,3 milijona evrov, s čimer so za sedem odstotkov presegli načrtovane vrednosti kot tudi lanske rezultate. Čisti dobiček v prvih sedmih mesecih leta je znašal 720.000 evrov.

 Čisti dobiček v prvih sedmih mesecih leta je v Hotelih 
Bernardin znašal 720.000 evrov. Foto: STA
Čisti dobiček v prvih sedmih mesecih leta je v Hotelih Bernardin znašal 720.000 evrov. Foto: STA

PORTOROŽ > Dobiček je bil tako za 105 odstotkov višji kot v enakem lanskem obdobju, so sporočili iz portoroške družbe. Kot so poudarili, so višji prihodki od prodaje posledica večjega števila prodanih sob in višjih povprečnih cen.

Decembra bodo v Hotelih Bernardin pričeli tudi z načrtovano obnovo sob Grand hotela Bernardin, ki se bo zaključila marca prihodnje leto. V letu 2018 pa so predvidena še vlaganja v bazenski kompleks Laguna Bernardin - morski park.

Hoteli Bernardin so lani zabeležili 27,5 milijona evrov poslovnih prihodkov od prodaje storitev in 1,7 milijona evrov dobička, v začetku letošnjega leta pa so dosegli tudi 27 milijonov evrov “težak” nov sporazum z upniki o reprogramiranju obveznosti.

STA


Najbolj brano