Juri še pet let na čelu muzeja

Luka Juri ostaja direktor Pokrajinskega muzeja Koper. Kaže, da svet zavoda s svojim programom ni prepričal nobeden od preostalih treh kandidatov. Koprskemu županu so namreč predlagali, naj na to funkcijo ponovno imenuje prav Jurija.

Luka Juri  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Luka Juri  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Župan je sklep o vnovičnem imenovanju podpisal v torek. “Veselim se uspeha na razpisu in sem hvaležen tistim, ki so ponovno verjeli vame. Želim si, da bodo tako oni kot Koprčani še bolj ponosni na svoj muzej,” je včeraj komentiral novoizvoljeni direktor Luka Juri.

Na razpis so se poleg njega prijavili še sindikalna zaupnica in nekdanja direktorica muzeja Tina Novak Pucer, nekdanji predstavnik delavcev v svetu zavoda Marko Bonin ter Verena Vidrih Perko, strokovnjakinja na področju arheologije in muzeologije.

Ob tem ne gre prezreti, da svet zavoda pod taktirko predsednice in obenem vodje občinskega urada za gospodarske javne službe in promet Nataše Likar že nekaj mesecev ne deluje v polni sestavi, zaradi nezadovoljstva z delom Jurija sta izstopila predstavnika delavcev.

Boris Popovič je zaposlenim že marca, ko so privreli na dan očitki o slabem vodenju in nekaterih domnevno spornih praksah sedanjega direktorja, namignil, naj najdejo nekoga iz svojih vrst, ki se bo potegoval za direktorja muzeja. NH


Najbolj brano