Koprske zelene oaze se predstavijo

Po uspešni jesenski premierni izvedbi dogodka Odprti vrtovi Kopra, se obiskovalcem v soboto znova ponuja možnost, da pokukajo v skrite zelene oaze koprskega mestnega jedra.

Obiskovalci so bili jeseni presenečeni, kaj vse se skriva za 
visokimi zidovi mestnih hiš. Foto: Vojko Rotar
Obiskovalci so bili jeseni presenečeni, kaj vse se skriva za visokimi zidovi mestnih hiš. Foto: Vojko Rotar

KOPER > Na natečaj za najlepši vrt v mestu, na katerem je lani zmagal vrt družine Čalija, so organizatorke, Koprčanke Nina Krivec Rudolf, Tina Cotič in Nina Mršnik (s podporo Mestne občine Koper), letos pritegnile sedem lastnikov vrtov.

Udeleženci se bodo v soboto ob 18. uri zbrali v baru Cameral, kjer bodo z nakupom vstopnice za pet evrov prejeli tudi kozarec za pokušino vin. V spremstvu strokovne komisije, ki jo bodo sestavljali biolog Miloš Bartol, Mojca Maljevac z Radia Koper in arhitekt Andraž Seifert, se bodo nato odpravili na ogled prijavljenih vrtov, ki jih bodo tudi ocenili, vmes pa degustirali vina kleti Vinakoper. Skozi objektiv jih bo spremljal fotograf Jaka Ivančič.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, saj Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem za šolske otroke pripravlja ustvarjalno delavnico o mediteranskem rastlinstvu. Tudi otroci bodo izbrali svoj najljubši vrt in za zmagovalnega izdelali nagrado. Otroke lahko do jutri prijavite na elektronski naslov: nastja.cotic@pef.upr.si ali pa osebno v Baru Cameral.

Kdo ima najlepši vrt, bodo razglasili na zaključni prireditvi, ki se bo začela ob 20.30 na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper v družbi godalne zasedbe izolske glasbene šole. ID


Najbolj brano