Krajinski park Strunjan bo začasno vodil Smrekar

Vlada je na današnji seji imenovala vršilca dolžnosti direktorja Krajinskega parka Strunjan. To je za šest mesecev postal pravnik Robert Smrekar.

Robert Smrekar
Robert Smrekar 

LJUBLJANA, STRUNJAN > Roberta Smrekarja je namesto Marka Starmana na mesto direktorja Krajinskega parka Strunjan predlagala ministrica za okolje in prostor Irena Majcen. O njenem predlogu se je nedavno izrekal tudi svet krajinskega parka, a ga ni podprl.

Marko Starman

Svet omenjenega zavoda vodi predstavnica okoljskega ministrstva, vključuje pa tudi predstavnike drugih resorjev in služb ter lokalne skupnosti. Proti spremembi vodstva strunjanskega krajinskega parka se je javnozavzela predvsem predsednica sveta Krajevne skupnosti Strunjan Marina Knez, ki je s Starmanom dobro sodelovala, medtem ko se za novega kandidata boji, da za njim stoji kakšen nepremičninski lobi.

Na razpis za novo vodstvo Krajinskega parka Strunjan, ki ga je objavilo ministrstvo za okolje in prostor, so se sicer prijavili trije kandidati, med njimi tudi dosedanji direktor Starman, ki je to funkcijo opravljal od začetka delovanja parka, se pravi, osem let. Okoljska ministrica pa se je odločila za novo ime in ga predlagala vladi v imenovanje. Vlada je imela omenjen predlog na mizi že prejšnji teden, a ga je obravnavala šele danes.

Krajinski park Strunjan

Smrekar, ki nima izkušenj s krajinskimi parki, pač pa se je do zdaj ukvarjal s pravnim svetovanjem, je član stranke Desus, v katere kvoto sodi tudi okoljska ministrica. Sam je ob tem izrecno poudaril, da ni strankarski kandidat. Na ministrstvu za okolje pa so pojasnili, da je ministrica predlaganega kandidata izbrala na osnovi njegove pisne predstavitve.

NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano