Na Markovcu novo parkirišče, dvosmerna cesta in pločnik

Parkirni kaos, otežen dostop do blokov in pomanjkanje parkirišč so težave, s katerimi se že vrsto let soočajo stanovalci blokov na Cesti na Markovec. Tisti od hišne številke 51 do 65 bodo jeseni dobili 33 dodatnih parkirnih mest. Občina bo na območju, ki zdaj služi kot (neurejeno) parkirišče, uredila še dvosmerno cesto in pločnik.

Na Cesti na Markovec bodo zgradili 33 parkirišč za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa, uredili dotrajano in 
poškodovano dostopno pot, pločnik ter ekološke otoke. Foto: Vojko Rotar
Na Cesti na Markovec bodo zgradili 33 parkirišč za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa, uredili dotrajano in poškodovano dostopno pot, pločnik ter ekološke otoke. Foto: Vojko Rotar

KOPER > Parkirno stisko so pred leti sicer nekoliko omilili z velikim parkiriščem na ploščadi blizu bloka na Cesti na Markovec številka 65, ob otroškem igrišču. Toda to ni zaleglo in tamkajšnji prebivalci so svoja vozila še naprej parkirali na dostopni poti, ponekod celo na pločniku.

Poslej ne bo več tako, napovedujejo v koprski občinski upravi. Predvidoma avgusta bodo namreč začeli urejati območje. Zgradili bodo 33 parkirišč za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa, uredili dotrajano in poškodovano dostopno pot, pločnik ter ekološke otoke.

Nova parkirna mesta bodo na zelenicah ob cestišču, kjer bodo zaradi strmega terena morali zgraditi štiri podporne zidove, ponekod bodo zabojnike za odpadke povsem umaknili. Postavili jih bodo na tri ekološke otoke, pri čemer bosta dva ostala povsem blizu novih parkirnih mest, eden pa bo na drugi strani ceste, tik pred krožiščem z Benčičevo ulico.

Obnovili in po potrebi zamenjali bodo še javno razsvetljavo vzdolž celotne ulice ter razširili in uredili dovoze do parkirnih mest pred posameznimi bloki.

Občina je razpis za izbiralo izvajalca objavila pred dobrim mesecem dni, rok za oddajo ponudb se je iztekel 21. junija. Prispelo je pet ponudb, ki jih občina pregleduje. Izbranega izvajalca bodo uvedli v delo predvidoma avgusta, naložbo pa sklenili novembra.

Spletno uredništvo


Najbolj brano