Največja izolska fešta

Včeraj se je v Izoli z otvoritvijo razstave “O srečen ribič, srce zvesto” v galeriji Alga začel tradicionalni ribiški praznik.

Morske dobrote privabljajo na tradicionalni ribiški praznik.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Morske dobrote privabljajo na tradicionalni ribiški praznik.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Še do jutri pozno v noč bodo lahko obiskovalci na Lonki in Velikem trgu morske dobrote okušali ob spremljavi glasbe Novih fosilov, Tinkare Kovač, zasedbe Šukar, Primorskih fantov, Nine Pušlar, Lunce, zasedbe Mi trije, Pihalnega orkestra Izola, MoPZ Izola, ŽePZ Korte in še mnogih drugih.

Sobota ne bo minila brez tradicionalnega športnega programa (veslaška regata v šolskih čolnih, turnir v odbojki na mivki, jadralna regata, krst mladih jadralcev in veslačev...), slikarskega ex–tempora in otroškega programa.

Danes od 18. ure bodo na Verdijevi ulici prikazali izdelavo ribiških mrež ter vozlov in vzdrževalnih del na čolnu, na voljo bo kulinarični kotiček Mala barka, kjer se bodo obiskovalci seznanili s pripravo tipičnih avtohtonih morskih jedi. Ob 19. uri bo v Izolani - Hiši morja (ulica Alme Vivoda 3, nekdanji muzej Parenzana) predstavitev knjige o razvoju pomorstva v Sloveniji.

Zaradi prireditve bo popolna zapora Sončnega nabrežja, Velikega trga ter ulic, ki križajo prireditvene površine. Parkirišče Lonka ne bo izpraznjeno in bo obratovalo ves čas. Parkirišča, ki bodo na voljo obiskovalcem, so: parkirišča trgovin Spar, Hofer in Merkur, parkirišče pri Ladjedelnici, parkirišče v Argolini, gramozno parkirišče pri bivši tovarni Mehano in novo parkirišče pri Kampusu Livade.

NH


Najbolj brano