Nardinu bo pod prste gledal Simonovič

Od včeraj ima Splošna bolnišnica Izola, ki jo vodi direktor Radivoj Nardin, nov svet javnega zavoda. Vodil ga bo 64-letni Branko Simonovič iz Izole, tudi generalni sekretar Desusa in občinski svetnik.

Branko Simonovič Foto: Petra Vidrih
Branko Simonovič Foto: Petra Vidrih

IZOLA > Njegova namestnica je postala Suzana Čendak Rastovac iz vrst zaposlenih. Branko Simonovič je že doslej sedel v svetu zavoda, ki ga je pred njim vodila direktorica piranske občinske uprave Janja Pavšič.

Njeno delo ocenjuje kot “odlično” in se nadeja, da ga bodo nadaljevali. “V zadovoljstvo bolnikov, zaposlenih in vodstva bolnišnice. Med vodstvom, zaposlenimi in svetom zavoda mora vladati spoštljiv in demokratičen odnos, sicer ni prave sinergije,” pojasnjuje.

Po konstitutivnem delu seje se je svet zavoda seznanil s finančno-poslovnim poročilom bolnišnice za letošnje prvo trimesečje. “Poslovanje je pozitivno,” pravi Simonovič. V svet zavoda ga je imenovala vlada na predlog ministrstva za zdravje; tako kot Damijana Kreslina, Mirka Miklavčiča in Majo Praček. Kreslin je iz vrst SMC, Miklavčič, ki je v preteklosti opravljal dolžnost poslovnega direktorja bolnišnice, iz SD, medtem ko je Pračkova pomočnica direktorja za zdravstveno nego v izolskem zdravstvenem domu.

Predstavnika koprske občine in ZZZS ostajata Marko Štrkalj in Tomaž Može. MC


Najbolj brano