Občina bo zgradila oviro v Čežarjih

Potem ko se je v začetku junija v Čežarjih zgodila huda prometna nesreča, ko je cestni divjak na prehodu za pešce povozil mamo z otrokom, so se zdaj v koprski občinski upravi odločili, da bodo sami zgradili hitrostno oviro.

V Čežarjih bodo v prihodnje izboljšali  prometno varnost.

 Foto: Nataša Hlaj
V Čežarjih bodo v prihodnje izboljšali prometno varnost.  Foto: Nataša Hlaj

ČEŽARJI > Spomnimo, da se je po nesreči direkcija za infrastrukturo otepala odgovornosti za namestitev prepotrebnih hitrostnih ovir in je to skrb preložila na občino, kjer so sicer mnenja, da je za prometne naložbe na državni regionalni cesti dolžna poskrbeti država.

Kakorkoli, zdaj je jasno, da koprska občina načrtuje gradnjo hitrostne ovire trapezne oblike na obstoječem prehodu za pešce. V občinski upravi pojasnjujejo, da se ukvarjajo z izdelavo projektne dokumentacije, na podlagi katere bodo pridobili soglasje direkcije za infrastrukturo. Denar za gradnjo hitrostne ovire bo zagotovila občina iz proračuna.

Z občinskim denarjem so sicer v zadnji letih postavili že tri hitrostne ovire na tej cesti (pri šoli v Pradah, v Pobegih pred vrtcem in v Sv. Antonu pri šoli), v prihodnje pa nameravajo urediti še dve krožišči. NH


Najbolj brano