Občini Izola in Międzyzdroje bosta še tesneje sodelovali

Župana občine Izola in poljske občine Międzyzdroje Igor Kolenc in Leszek Dorosz sta včeraj na poljsko-slovenskem investicijskem forumu v Ljubljani podpisala sporazum o nadaljnjem sodelovanju med občinama.

Župana občine Izola in poljske občine   Międzyzdroje  Igor 
Kolenc in  Leszek Dorosz sta podpisala sporazum o nadaljnjem sodelovanju med občinama. Foto: Občina Izola
Župana občine Izola in poljske občine Międzyzdroje Igor Kolenc in Leszek Dorosz sta podpisala sporazum o nadaljnjem sodelovanju med občinama. Foto: Občina Izola

IZOLA > Občini Izola in Międzyzdroje se že vrsto let plodno povezujeta, predvsem na področju turizma in kulturne dediščine. Międzyzdroje je namreč, podobno kot Izola, eden bolj turističnih krajev na poljski obali. Občini sodelujeta

S sporazumom bosta sodelovanje okrepili še na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, ekologije, kulture in športa. Tu se bosta skušali konkretneje povezati preko šol, javnih zavodov in drugih institucij. Večji poudarek bo na koordinaciji in organizaciji skupnih projektov s ciljem spodbujanja javnega razmisleka o ekologiji, kulturi in športu na Poljskem in v Sloveniji.

Prav tako si bosta občini prizadevali sodelovati pri pridobivanju denarja iz Evropskih skladov, namenjenih sodelovanju med regijami. Tu se pogovarjata predvsem o področju sonaravnega turizma in ustvarjanju delovnih mest v povezavi z območji Natura 2000, na katere mejita obe mesti. Sodelovanje bo še naprej podprto z izmenjavo dobrih praks, promocijo turizma, kulture in športa. Obe občini bosta skrbeli za promocijo glavnih turističnih,športno-rekreativnih, kulturnih in drugih zanimivosti. Kolenca še posebej veseli, da se s tem posredno poglablja tudi sodelovanje med Jadranom in Baltikom.

Spletno uredništvo


Najbolj brano