Okoljsko ministrstvo zavrnilo pritožbo koprske občine glede prvega pomola

Ministrstvo za okolje in prostor je zavrnilo pritožbo koprske občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola koprskega pristanišča, je potrdil tiskovni predstavnik Luke Koper Sebastjan Šik. Koprska občina ima še možnost vložitve tožbe za upravno sodišče.

Ministrstvo za okolje in prostor je zavrnilo pritožbo koprske 
občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje 
prvega pomola  pristanišča. Foto: Katja Gleščič
Ministrstvo za okolje in prostor je zavrnilo pritožbo koprske občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola pristanišča. Foto: Katja Gleščič

KOPER, LJUBLJANA > Agencija za okolje (Arso) je okoljevarstveno soglasje za ureditev prvega pomola, ki je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja za podaljšanje pomola za 100 metrov, izdala že maja, a se je Mestna občina Koper nato nanj pritožila.

Na ministrstvu so v ponedeljek pojasnili, da so odločbo poslali na Arso, da jo v roku sedmih dni vroči strankam v postopku.

Ministrstvo je zavrnilo pritožbo občine. To je danes potrdil tudi tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik. V Luki za zdaj zavrnitve pritožbe občine še ne komentirajo.

Sicer pa tokratna odločitev ministrstva še ne pomeni nujno zelene luči za nadaljevanje infrastrukturnih načrtov Luke. Na ministrstvu so namreč navedli, da ima stranka, ki ni zadovoljna z njihovo odločitvijo, možnost vložitve tožbe na upravno sodišče oziroma vložiti upravni spor.

Na občini so danes prejeli odločbo ministrstva za okolje in prostor. “Mestna občina Koper bo vsebino pritožbe najprej natančno proučila, nakar bo sprejela odločitev o nadaljnjih postopkih kot tudi o morebitni vložitvi tožbe na upravno sodišče, za kar ima 30 dni časa,” so sporočili iz občinske uprave.

STA


Najbolj brano