• Dijakom gostinske šole se je pri delu pridružil tudi direktor 
pomorskega muzeja Franco Juri  (drugi z leve).
    Dijakom gostinske šole se je pri delu pridružil tudi direktor pomorskega muzeja Franco Juri (drugi z leve).
    Foto: Pomorski Muzej Piran
  • Sardoni, vloženi v istrsko oljčno olje po tradicionalni metodi, 
so bili na voljo tudi za pokušino.
    Sardoni, vloženi v istrsko oljčno olje po tradicionalni metodi, so bili na voljo tudi za pokušino.
    Foto: Pomorski Muzej Piran
  • Piranski ribič Dušan Kmetec prikazuje svojo metodo konzerviranja rib, ki se je je naučil od starejših kolegov.
    Piranski ribič Dušan Kmetec prikazuje svojo metodo konzerviranja rib, ki se je je naučil od starejših kolegov.
    Foto: Pomorski Muzej Piran
  • Sardoni, ki so jih štiri mesece konzervirali v soli.
    Sardoni, ki so jih štiri mesece konzervirali v soli.
    Foto: Pomorski Muzej Piran
  • Ribji fileji v istrskem oljčnem olju.
    Ribji fileji v istrskem oljčnem olju.
    Foto: Pomorski Muzej Piran
  • Ponudba ribjih filejev s kaprami na krožniku...
    Ponudba ribjih filejev s kaprami na krožniku...
    Foto: Pomorski Muzej Piran
  • ....in vloženi izdelki v kozarcu.
    ....in vloženi izdelki v kozarcu.
    Foto: Pomorski Muzej Piran

Okusna tako šolski kot ribiški recept

sreda, 13. september 2017, 10:55

Na delavnici tradicionalnega konzerviranja plavih rib, ki ga je organiziral piranski pomorski muzej, so prikazali metodo, ki se je učijo v gostinski šoli in tisto, ki jo poznajo ribiči. Oba recepta sta bila uspešna in okusna, zatrjuje direktor muzeja Franco Juri. Delavnica je del evropskega projekta, ki je namenjen vključevanju mladih v oživljanje starih obrti in kulturne dediščine.

PIRAN > > “Pri prikazu tradicionalnega soljenja in filiranja rib so nam pomagali dijaki izolske gostinske šole in piranska ribiča ...

Paket Mesečno
Osnovni paket že od 6,99€
Regionalni paket že od 7,99€
Modri paket že od 8,99€
Popolni paket že od 9,99€
Dnevni paket 1,99€
Popolni plus PDF že od 19,99€
Vse cene vsebujejo 22% DDV. Založnik si pridržuje pravico spreminjati nabor rubrik.

Podrobne informacije o naročniških paketih.


Povej naprej:

 

Mnenja