Prva dela na obalni cesti

Komunalno podjetje Marjetica Koper se je po naročilu Mestne občine Koper včeraj lotilo prvih posegov za izboljšanje prometne varnosti na nedavno zaprti obalni cesti med Koprom in Izolo.

Marjetica Koper je danes po naročilu Mestne občine Koper 
pričela z izvedbo prvih del, namenjenih izboljšanju prometne 
varnosti na nedavno zaprti obalni cesti med Koprom in 
Izolo. Foto: Vojko Rotar
Marjetica Koper je danes po naročilu Mestne občine Koper pričela z izvedbo prvih del, namenjenih izboljšanju prometne varnosti na nedavno zaprti obalni cesti med Koprom in Izolo. Foto: Vojko Rotar

KOPER > Najprej so začeli odstranjevati obcestne ograje v dolžini 28 metrov. Gre za lokacijo prehoda z nekdanje kolesarske steze (Parenzana) na obalno cesto, tik pred na novo postavljeno zaporo ceste. Ta del bodo primerno višinsko zravnali in asfaltirali, nakar bodo zarisali oznake za kolesarsko stezo in peš cono ter postavili prometno signalizacijo. Dela bodo sklenili predvidoma do konca tedna.

Druga faza, ki obsega dodatne infrastrukturne ureditve, bo prišla na vrsto še pred poletjem, saj želijo ljudem čim prej omogočiti kakovostno uporabo na novo pridobljenega priobalnega prostora, navajajo v koprski občinski upravi. Občinski svet bo tako že jutri obravnaval predlog spremembe načrta razvojnih programov za prihodnja tri leta, v katerem bodo že letos v proračunu zagotovili 360.000 evrov za ureditev rekreacijskih površin na območju med Žusterno in Izolo. Gre za postavitev javne razsvetljave, talne in vertikalne prometne signalizacije, izvedbo potrebne komunalne infrastrukture ter postavitev mestne opreme (klopi, smetnjaki ...). S tem bodo torej uredili kopališke površine s prhami in sanitarijami, za kar bodo morali zagotoviti nekaj vodovodnih, kanalizacijskih in električnih priključkov.

V občini med drugim še opozarjajo, da nekateri uporabniki kljub na novo postavljeni prometni signalizaciji slednje pogosto ne upoštevajo in se ne zmenijo za nova pravila. Tudi zato občinski redarji že od zaprtja obalne ceste dalje opravljajo občasni nadzor na tem območju in bodo s tem nadaljevali tudi v prihodnje.

NH


Najbolj brano