Prva ura parkiranja na Ukmarjevem trgu od jutri ne bo več brezplačna

Prva ura parkiranja na Ukmarjevem trgu od jutri do konca poletne sezone ne bo več brezplačna.

 Foto: Vojko Rotar
Foto: Vojko Rotar

KOPER > Jutri bodo na Ukmarjevem trgu, ki je najbližje parkirišče mestni plaži, uvedli nov parkirni režim, ki bo veljal predvidoma do zakljućka poletne sezone. Za prvo uro parkiranja bodo uporabniki po novem odšteli 0,50 evra, za vsako nadaljnjo uro pa en evro. Uporaba parkirišča bo plačljiva do 20. ure, vse dni v tednu.

Spremembo režima v občinski upravi utemeljujejo s številnimi kršitvami in zlorabami možnosti prve brezplačne ure parkiranja, ki so jih zaznali v zadnjem času. “Dolgotrajno parkiranje z menjavo brezplačnih parkirnih listkov je namreč povzročalo velik parkirni nered in omejilo možnosti parkiranja drugim uporabnikom,” pojasnjujejo.

Napovedujejo še, da bodo občinski redarji in komunalni nadzorniki v prvih dneh od uveljavitve novega režima delovali preventivno in svetovalno ter uporabnike parkirišč zgolj opozarjali na spremembo.

Voznike vabijo k uporabi tudi drugih parkirnih površin - v občini je na voljo več kot 3700 urejenih parkirnih mest na 34 parkirnih območjih - ki so manj zasedene, a še vedno v neposredni bližini mestnega jedra, kot denimo parkirišči za atletskim stadionom in ob stadionu Bonifika.

Spletno uredništvo


Najbolj brano