Rdeči križ peljal na morje 232 otrok iz socialno ogroženih okolij

Rdeči križ Slovenije skupaj z območnimi združenji je s pomočjo sredstev Fiha, lanske akcije Peljimo jih na morje in dobrodelnega koncerta tudi letos omogočil 232 otrokom iz socialno ogroženih okolij v Sloveniji preživljanje počitnic na Debelem rtiču. Na pot so se podali v četrtek, zagotavljajo pa, da bo vse do 2. maja "luštno v vsakem vremenu".

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič Foto: Alenka Penjak
Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič Foto: Alenka Penjak

DEBELI RTIČ > Strokovna ekipa je pripravila program, ki spodbuja nova spoznanja, smeh in sprostitev. Obenem pa bo to čas, ko otroci sproščeno uživajo življenje in se počutijo sprejeti, so danes zapisali na Rdečem križu Slovenije (RKS).

Otroci, ki bodo slab teden preživeli v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič, prihajajo iz območnih druženj Ajdovščina, Brežice, Črnomelj, Domžale, Hrastnik, Idrija, Krško, Litija, Ljubljana, Metlika, Nova Gorica, Novo mesto, Sevnica, Sežana, Tolmin, Trbovlje, Trebnje in Zagorje.

Kot so poudarili v RKS, še posebej otroci rabijo spremembo okolja in čas, da se naučijo raznovrstnih socialnih spretnosti, predvsem pa sodelovanja, zdrave tekmovalnosti, pripadnosti ekipi, komunikacije in odgovornosti. To velja tudi za vsakega šestega otroka, ki brez pomoči ne bi mogel na počitnice, ker mu po podatkih Eurostata v Sloveniji grozi revščina ali socialna izključenost, so še zapisali.

STA


Najbolj brano