Stranišče na tržnici spet odprto - z županovim podpisom

Vrata javnih sanitarij na koprski tržnici so se danes ob 7. uri zjutraj po letu in pol, odkar jih je koprska komunala zaprla, nepričakovano in brez pojasnila spet odprla.

Kdor bo šel na potrebo v javne sanitarije na koprski tržnici, bo 
to - hočeš, nočeš - storil v županovem spremstvu. Foto: Nataša Hlaj
Kdor bo šel na potrebo v javne sanitarije na koprski tržnici, bo to - hočeš, nočeš - storil v županovem spremstvu. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Komunala Koper je 27. novembra leta 2015 zaprtje javnih sanitarij na tržnici pospremila z obvestilom, da bodo prostori zaradi vzdrževalnih del do nadaljnjega zaprti. Vztrajanje občinske uprave in Marjetice Koper pri tem, da za javno uporabo zadoščajo toaletni prostori v Taverni, javnosti ni zadovoljilo. Še zlasti ne v luči domnev, da je v ozadju zaprtja že ves čas spor med občino in najemniki lokalov na tržnici zaradi funkcionalnih zemljišč, ki na sodišču še ni zaključen.

Da je pravi razlog za tako dolgotrajno zaprtje javnih sanitarij - v preteklosti tudi že večkrat nagrajenih kot najbolj urejenih v Sloveniji - niso bila vzdrževalna dela, na svoj način potrjuje tudi sam župan Boris Popovič. Kako bi si lahko drugače razlagali novi napis, ki krasi vhod v sanitarije? Nad vrati z velikimi tiskanimi črkami namreč piše: “Pametnejši popusti.” podpisano: PB.

Spletno uredništvo


Najbolj brano