Svetniki o športnem pristanišču

Na današnji seji piranskega občinskega sveta je med drugim predlagan odlok o športnem pristanišču, ki bo pred Domom vodnih športov na Bernardinu.

Piran Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Piran Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Pristanišče bo namenjeno veslačem, jadralcem in ostalim vodnim športnikom. Tu bodo predvidoma privezana šolska in tekmovalna plovila, prostor pa bo tudi za dnevne priveze. “Po sedanjih načrtih je mišljena izgradnja pomola na zahodni strani naše parcele z dvema plavajočima pontonoma,” pojasni Matjaž Ukmar iz Športnega in mladinskega centra Piran. Vrednost naložbe po njegovih besedah še ni opredeljena. Obstoječi pomol, ki se nahaja na vzhodni strani, pa bo obnovila Fakulteta za pomorstvo in promet.

Piranski občinski svetniki bodo potrjevali tudi predlog pravilnika o subvencioniranju obnove fasad in streh v starem mestnem jedru ter nakupa malih komunalnih čistilnih naprav. Na dnevnem redu je še predlog o preimenovanju dela Marxove ulice pred muzejem podvodnih dejavnosti v ulico dr. Ljudevita Kuščerja. Obravnavali bodo tudi predlog sklepa za podelitev občinskega priznanja zlati grb ter nadzorni poročili - eno se tiče naložbe v ureditev obalnega pasu Fornače.


Najbolj brano