“To bo najlepša plaža v Portorožu”

“Za parkiriščem za avtodome bo še parkirišče za obiskovalce, dve odbojkarski igrišči na mivki, center vodnih športov, sprehajalne poti med zelenjem, plaža, na novo bomo tlakovali mostiček do otoka,” našteva Sebastjan Selan, kaj vse bodo umestili na otok na območju portoroške marine. Z deli naj bi končali do konca julija.

Dela za novo  plažo na otoku znotraj portoroške marine so v 
polnem teku. 

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dela za novo plažo na otoku znotraj portoroške marine so v polnem teku.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “To bo najlepša plaža v Portorožu,” napoveduje Sebastjan Selan, direktor Marine Portorož. Na otoku znotraj portoroške marine, kjer je bilo do zdaj le parkirišče za avtodome, je sicer prevladovala travnata površina. Po sogovornikovih besedah bo nova plaža odprta za vse obiskovalce, ne zgolj za njihove goste. Na pomolu ob otoku pa bodo v prihodnjih dveh tednih namestili še 30 takoimenovanih 3maranov, ki so nekakšni plavajoči apartmaji.

“Na otoku nikoli ni bilo nobenih barak in jih tudi nikoli ne bo. Gre za nagajanja, ki smo jih že vajeni,” se je Selan odzval na očitek Krajevne skupnosti Lucija, ki se je v zvezi z domnevnimi barakami na otoku znotraj marine obrnila tudi na piransko občino. Kot je še dejal, so pogajanja s piransko občino glede neurejenih razmerij, povezanih s Parkom Sonce, gradnjo termalne riviere in koncesijo za marino, še v teku. Glede danes napovedane obravnave na koprskem sodišču pa je menil, da jo bodo najverjetneje prestavili.

Krajevno skupnost Lucija so zmotili tudi plakati na nepokošeni travnati površini ob cesti v Luciji, zabaviščni park ter namestitvene prikolice na območju, s katerim upravlja Marina. “Od občine še nismo prejeli nobenega odgovora na naš poziv. O tem, kaj se dela na območju marine, nimamo nobenih informacij,” pravi predsednik Krajevne skupnosti Lucija Franko Fičur.

Kot še izpostavi, niso proti načrtom za ureditev nove plaže, le da bi bilo prav, da tudi njih obvestijo, za kakšna dela gre. “Tako kot nas Marina in občina obveščata o različnih prireditvah, recimo Internautici, bi nas lahko tudi o načrtih in delih na območju naše krajevne skupnosti,” sklene.

NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano