Urolog že dela

Izolska bolnišnica pospešeno razrešuje problem pomanjkanja urologov. Minuli teden je tam začel delati nov urolog, strokovnjak, ki si je izkušnje nabiral v tujini.

Izolska bolnišnica pospešeno  razrešuje problem pomanjkanja urologov.  Foto: Jasna Arko
Izolska bolnišnica pospešeno razrešuje problem pomanjkanja urologov.  Foto: Jasna Arko

IZOLA > Urološko dejavnost izolske bolnišnice je minuli teden okrepila nova moč, zdravnik urolog Andrej Grajn, ki se je iz tujine vrnil v Slovenijo. “Tako izpolnjujemo obljubo našim bolnikom, ki se tukaj zdravijo in nam zaupajo,” ponosno pravi direktor Radivoj Nardin. “Ob hudih kadrovskih zagatah, ki so se pojavile pred letom, smo obljubili, da bomo na vse načine iskali in priskrbeli nove specialiste urologe, In ta okrepitev je del tega.”

Zdravnik Andrej Grajn je doslej delal v sklopu organizacije Zdravniki brez meja. “O njem smo dobili same zelo dobre ocene in veseli smo, da je sprejel službovanje pri nas,” pravi Nardin. “Gre za izkušenega strokovnjaka. Prvi bolniki so se z njim že srečali minuli teden.”

Bolnišnica vztrajno išče še vsaj enega urologa. Slišati je, da ga bo kmalu dobila. Predvidoma septembra naj bi začel delati pod izolsko streho. JA


Najbolj brano