V Izolo prihaja sloviti Paolo Villaggio

Prihodnji teden bo na povabilo italijanskega konzulata prišel na krajši obisk v Izolo sloviti italijanski igralec Paolo Villaggio.

Paolo Villaggio prihaja v Izolo na povabilo italijanskega 
konzulata. Foto: Corriere.It
Paolo Villaggio prihaja v Izolo na povabilo italijanskega konzulata. Foto: Corriere.It

IZOLA > Ugo Fantozzi je komični lik, s katerim je danes 84-letni Paolo Villaggio pomembno zaznamoval italijansko kinematografijo. Ob njem so odraščale in se smejale tudi generacije Primork in Primorcev.

“Da, drži, Paolo Villaggio 6. maja prihaja v Izolo,” je vest potrdila Agnese Babič, koordinatorka za kulturne dejavnosti v Samoupravni italijanski narodni skupnosti Izola. Gosta je sicer povabil v Izolo italijanski konzulat, pri pripravi njemu posvečene prireditve, ki bo v soboto, 6. maja, ob 18. uri v izolskem kulturnem domu, pa poleg italijanske skupnosti sodeluje tudi Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

V kulturnem domu bodo predvajali prvi film o Fantozziju iz leta 1975, nakar naj bi sledilo druženje z igralcem. Dogodek je odprt za javnost, zaželene pa so rezervacije sedežev. “To, kdaj bo možno druženje z njim, moramo še doreči. Možno je tudi, da bo dan kasneje, v nedeljo, na voljo novinarjem za nekaj vprašanj,” je dodala Agnese Babič.

ID


Najbolj brano