Zlatko obiskal osnovnošolce (video)

Z uspešnim sodelovanjem v akciji zbiranja starih električnih naprav so si osnovnošolci iz Prad in Sv. Antona prislužili današnjo zabavo z raperjem Zlatkom.

 Foto: Mpg
Foto: Mpg

SV. ANTON, PRADE> 22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 30 let. Danes so ekošolarji od prvega do petega razreda čistili okolico šole, v atriju šole pa so ob 10.30 gostili reperja Zlatka.

Učenci eko krožka so pod mentorstvom učiteljice Sabine Kljajič predstavili rep devetošolk Mie Mikolič in Žive Flego: “Sem prišel domov in odprl televizijo, zopet so kazal to svetovno vizijo. Bo Zemlja zgorela, bo vse šlo v nič, bo vlada znorela, bo svet umazan kič. Smo jo unič'li, smo jo poteptali, v smrtno post'lo nesli, v grob pokopali. Da bo od mrtvih vstala, lahko rečemo ji hvala. Dajmo, izumimo pomagala, da ne bo propadena končala. Namesto grde besede, bi rastlino posadu, pozabi na slabe navade, te bo svet še nagradu. Te bo mama peljala, NEE, pejdi na kolo, bolj jasno boš videl sončno nebo. Plastiko ponovno uporabi in reciklirat ne pozabi. Bottle flip je zadnji hit, a misliš, da to dela Brad Pitt? Se je tanker nafte razlil, je obalo v črno ovil, je morsko življenje totalno razbil. Odločilna je vsaka odvržena smet, dejmo z ločevanjem za to skrbet. Skupaj je lepše živet, združimo se, da rešimo ta svet!”

Spletno uredništvo


Najbolj brano