Znova popravljajo prehode za pešce

Družba CPK je začela popravljati nekatere prehode za pešce, ki so narejeni iz tlakovcev. Delavci naj bi dela sklenili do 12. maja, zaradi popravil bodo sledile tudi zapore prometa.

Tako so tlakovce v zadnjih dneh popravljali ob koprski 
tržnici. Foto: Alenka Penjak
Tako so tlakovce v zadnjih dneh popravljali ob koprski tržnici. Foto: Alenka Penjak

KOPER > Promet je popolnoma zaprt že na delu ceste, ki povezuje Piransko cesto in Pristaniško ulico (območje od avtobusne postaje pri Zelenem parku do krožišča na Pristaniški ulici), in na delu Vojkovega nabrežja, in sicer od Kosovelovega trga do krožišča pri Mudi. Cestne zapore so vidno označene, obvoz prometa pa je urejen po Cesti Zore Perello Godina in Ferrarski ulici. Podobna popravljalna dela so gradbinci izvajali tudi lani, le da so tedaj sanirali tlakovce na drugih prehodih za pešce.

Stanovalcem starega mestnega jedra ter intervencijskim vozilom in vozilom javnih služb bo kljub zapori omogočen dostop do Kosovelovega trga in Soške ulice. Kljub temu bodo morali biti pozorni na prometne znake, saj je prometni režim spremenjen. V času zapore je sproščen dvosmerni promet po delu Pristaniške ulice, in sicer med krožiščem pri Mudi in krožnim križiščem s Piransko cesto.

V času popolne zapore ne bo možen dostop do avtobusnih postajališč na Kosovelovem trgu ter pri Zelenem parku oziroma mestni tržnici. Nadomestna bodo pri banki Intesa San Paolo Bank. Vozni redi avtobusnih linij ostajajo nespremenjeni. AP


Najbolj brano