Višje sodišče razveljavilo sodbo v zadevi Serming

Koprsko višje sodišče je razveljavilo sodbo v zadevi Serming, v kateri je bil koprski župan Boris Popovič obsojen na tri leta zapora in dveletno prepoved opravljanja javne funkcije, poroča spletni portal MMC. Sojenje se bo moralo začeti znova.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Župan Mestne občine Koper Boris Popovič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na koprskem okrožnem sodišču so potrdili, da je višje sodišče odločilo o zadevi Serming. “Njihova odločitev je bila strankam poslana 20. februarja. Vsebine odločitve vam še ne moremo sporočiti, ker je stranke še niso prejele,” je za PN pojasnila predsednica koprskega okrožnega sodišča Darja Srabotič.

Poklicali smo tudi koprskega župana Borisa Popoviča, a se za zdaj na naše klice ni odzval, prav tako ne direktorica koprske občinske uprave Sabina Mozetič. V službi za odnose z javnostmi na Mestni občini Koper so pojasnili, da izjav ne župan ne direktorica ne bosta dajala, dokler ne bosta uradno seznanjena s sodbo višjega sodišča.

Cenilec Rajko Srednik nam je povedal podobno, da sodbe še ni dobil in da je zato ne more komentirati. Tudi njegov zagovornik Luka Zajc zadeve še ne more komentirati, več bo lahko povedal, ko bo sodbo dobil in jo preučil. “Če pa je to res, pomeni, da je višje sodišče dalo prav obrambi,” je dodal. Na koprskem državnem tožilstvu sodbe višjega sodišča ne komentirajo.

SP


Najbolj brano