Avto zagorel kot bakla

Kot bakla je v noči na soboto na avtocesti pri Postojni zagorel avto, iz katerega so se pravočasno umaknili štirje moški. Dve včerajšnji nesreči na severnem Primorskem je zakrivil dež, eno pa prevelika žeja voznika.

Plameni so na avtocesti pri Postojni avto zajeli in uničili v 
nekaj minutah. Foto: Pgd Postojna
Plameni so na avtocesti pri Postojni avto zajeli in uničili v nekaj minutah. Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > Včeraj je na severnem Primorskem počilo ob devetih zjutraj pri Kanalu. 23-letni voznik iz okolice Kanala je vozil iz Deskel proti Kanalu in zapeljal na nasprotno stran ceste, po kateri je pravilno pripeljal 62-letni domačin. Da bi preprečil trčenje, se je ta z avtom umikal na travnato brežino in se na koncu prevrnil na bok. Starejši voznik se je pri tem laže poškodoval.

Policisti so mlajšega preskusili z alkotestom, ki je pokazal, da ima v telesu 0,54 miligrama (1,12 promila) alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog in plačilo visoke kazni. Včeraj, pol ure po poldnevu, pa je 68-letni domačin vozil z avtom iz Čepovana proti Grgarju, v ovinek pripeljal prehitro in zaradi mokre ceste zdrsnil na bankino ter se prevrnil na streho. Ob prevračanju se je v avtu poškodovala njegova 78-letna sopotnica, ki so jo oskrbeli novogoriški reševalci, na pomoč pa so priskočili tudi novogoriški poklicni gasilci.

Zaradi mokre ceste se je včeraj prav tako ob 12.30 uštel tudi 38-letni madžarski motorist, ki je v Rožni dolini pripeljal v krožišče, zdrsnil in z motorjem padel. Po vsej verjetnosti se je pri padcu le laže poškodoval, novogoriški reševalci pa so ga vseeno odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

V soboto dopoldne je med vožnjo po avtocesti proti Postojni pri Ravbarkomandi padel motorist in se hudo poškodoval. Odpeljali so ga v ljubljanski klinični center. V noči na soboto, deset minut pred polnočjo, pa je na avtocesti od Ravbarkomande proti Uncu kot bakla zagorelo terensko vozilo, s katerim so se od Kopra proti Ljubljani vozili štirje moški. Menda naj bi se v zadnjem delu njihove vozila med vožnjo začelo kaditi, da se nekaj dogaja z avtom, pa naj bi jih opozarjali tudi vozniki, ki so jih prehitevali. Moški so se uspeli le še odmakniti od vozila, nato pa je vozilo zagorelo kot bakla. Postojnski gasilci so lahko le pogasili uničeno vozilo. DC


Najbolj brano