Čez mejo z ampulami testosterona

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti v nedeljo obravnavali 21-letnega Ljubljančana. V predalu pred sovoznikovim sedežem so našli kartonasto embalažo telefona, v kateri je bilo deset steklenih ampul s testosteronom. Ampule so mu zasegli. Policisti bodo podali kazensko ovadbo.

Fotografija je simbolična. Foto: Carinska Uprava Rs
Fotografija je simbolična. Foto: Carinska Uprava Rs

PRIMORSKA > V petek okoli 15. ure je policiste poklical Koprčan in jim povedal, da sta dva fanta namerno trčila v njegov osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 20-letni Izolan, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avto prijavitelja. Povzročitelju sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, pobega s kraja prometne nesreče in nepravilnega premika z vozilom. Vozilo so mu zasegli.

Koprski prometni policisti ugotavljajo, da je tudi na območju Policijske uprave Koper še vedno primarni vzrok za nastanek prometnih nesreč hitrost. Zaradi neupoštevanja omejitev hitrosti v naseljih so policisti v nedeljo izvedli akcijo na širšem območju Kopra, s poudarkom na ugotavljanju kršitev povezanih s hitrostjo. Meritve hitrosti so izvedli v Svetem Antonu, Vanganelu in Kopru. Ugotovili so 61 kršitev, od tega je bilo 12 glob izrečenih na kraju, za ostale kršitve pa bodo vozniki obveščeni po pošti. Rekorder je kljub omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 109 km/h. Zoper tega bodo policisti napisali obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče v Kopru.

Trčil v nasip

Ob 20.34 je na cesti Petrinje-Podgorje pri Črnotičah voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se zaletel v nasip. 42-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v nasip, se je v nesreči laže poškodoval. Zaradi poškodb mu je bil odrejen strokovni pregled, po prejemu rezultatov analize sledi ustrezen ukrep.

Vlomilec v Kopru

V Kopru je neznanec vlomil v stanovanje. Lastnica je pregledala stanovanje in ugotovila, da niso ukradli ničesar. Poleg tega pa je neznanec vlomil še v eno stanovanje, kjer pa so lastnikom ukradli več različnih kosov zlatnine in jih oškodovali za približno 3000 evrov.

Pijani Ankarančan za volanom

V noči iz petka na soboto je 34-letni voznik iz okolice Ankarana v Hrvatinih zaradi nepravilne strani vožnje trčil v objekt. Alkotest je pokazal 0,77 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Zaparkiral Postojnčana

Ob 4. uri v soboto je policiste poklicačl Postojnčan in jim povedal, da ga je zaparkiral rdeč fiat punto. Policisti so ugotovili, da registrske tablice ne pripadajo vozilu. Po nekaj minutah je prišel do vozila tudi Postojnčan in se z avtom odpeljal, vendar so ga policisti takoj ustavili. Po kontroli so še ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, da je vozil pod vplivom alkohola, vozilo pa je bilo neregistrirano. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Izginila oblačila

V Piranu je nekdo iz trgovine ukradel različna oblačila, vredna 2500 evrov.

Kje je vespa?

Italijanski državljan je policistom prijavil tatvino motornega kolesa znamke piaggio, tip vespa grand turismo, z italijansko registrsko tablico s številko: BM 71035. Neznani storilec je motorno kolo ukradel od 13.1.2017 do 14.1.2017, in sicer z dvorišča stanovanjske hiše na Obrtniški ulici v Kopru. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

Napihal sredi belega dne

Ob 12. uri je 77-letni domačin v Ankaranu zapeljal z dvorišča na cesto in pri tem trčil v osebni avto 55-letnika. Alkotest je pokazal rezultat 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Koles ni bilo več

V Dolnji Košani je nekdo s kovinskega stojala za kolesa za hišo ukradel dve nezaklenjeni kolesi znamke cult in nacamura. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano