Danes ponoči vlomilski pohod v Izoli

Danes ponoči se je v Izoli zvrstilo kar nekaj vlomov, in sicer nekdo je vlomil v knjigarno v Izoli, od koder je odnesel nekaj denarja iz blagajne, v slaščičarno, od koder je izginilo nekaj gotovine, v frizerski salon, kjer je zmanjkal starejši prenosni računalnik in 20 evrov, ter v restavracijo.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V petek popoldne je 28-letna voznica osebnega avtomobila v Kopru zaradi neprilagojene hitrosti odvzela prednost 55-letnemu vozniku mopeda na prehodu za kolesarje, ki je padel in se huje poškodoval (zlom golenice). Mopedistu je alkotest pokazal 0,56 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, vozniku mopeda pa plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Pri Sv. Antonu zgorel avtomobil

V petek popoldne je pri Sv. Antonu zagorelo vozilo. Na kraju so ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane vozil proti Kubedu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, s kolesom trčil v robnik, vozilo pa je zatem zavrtelo, obrnilo nazaj, ustavilo pa se je na nabrežini na desnem robu. Pri tem je avto zagorel, požar pa je pogasil voznik, ki je pripeljal za njim. Vozniku, ki se je v nesreči laže poškodoval, alkotest ni pokazal prisotnosTi alkohola, policisti pa so mu odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Po prejemu rezultatov mu sledi obdolžilni predlog.

39-letni Postojnčan končal na hladnem

V noči iz petka na sobosto sta se v Postojni stepla dva moška. Ob prihodu policistov na kraj so imeli varnostniki pod nadzorom moškega, vklenjenega v lisice, ki ni upošteval ukazov varnostnikov, ki so ga pozvali, da naj zaradi nedostojnega vedenja zapusti prireditveni prostor. 39-letni domačin je bil vidno pod vplivom alkohola, s kršitvijo je nadaljeval in je žalil policiste, varnostnike in druge osebe. Policisti so ga odpeljali na hladno in izdali so mu še plačilni nalog.

63-letni Izolan soseda udaril po glavi

V soboto zvečer je policiste poklical Izolan in povedal, da ga je sosed udaril po glavi. Ob prihodu policisitov je vinjen 63-letni sosed žalil vse prisotne in se ni želel umiriti, zato so ga policisti pridržali. Tudi njemu sledi plačilni nalog.

Avstrijka nadlegovala goste lokala

V soboto ponoči so imeli v enem od lokalov v Luciji težave z Avstrijko, ki je nadlegovala goste. 48-letnici so policisti izdali plačilni nalog.

Zasegi drog

V Portorožu so državljanu Moldavije, ki začasno prebiva v Portorožu, zasegli pet manjših zavitkov marihuane. V Sežani pa so državljanu Italije zasegli manjšo količino belega prahu (MDA) in manjšo količino marihuane. Obema sledi hitri postopek z odločbo.

Zvečer je na Rakitovcu z vlakom vstopil v Slovenijo 22-letnik iz Škofje Loke. Policisti so pri pregledu prtljage našli mlinček s sumljivimi rastlinskimi delci. Zatem je izročil še vrečko za tobak, v kateri so bile tri pravokotne tablete roza barve in zavitek alu folije z rastlinskimi delci. Sledi ekspertiza in ustrezen ukrep glede na rezultat.

Pijan za volanom zapeljal na nasprotni vozni pas

V nedeljo nekaj minut pred 6. uro se je v Izoli zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 53-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kopra, ki je vozil proti Belvederju. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče, po katerem se je pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila, v katerega je trčil. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu še obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano