Dva mrtva pomorščaka v eksploziji na ladji Tamar

Na ladji Tamar portoroške Splošne plovbe je včeraj prišlo do eksplozije v skladišču, pri čemer sta umrla dva pomorščaka, dva pa sta ranjena.

Na ladji Tamar portoroške Splošne plovbe sta ob  eksploziji v 
skladišču umrla dva pomorščaka, dva pa sta ranjena.
Na ladji Tamar portoroške Splošne plovbe sta ob eksploziji v skladišču umrla dva pomorščaka, dva pa sta ranjena. 

PORTOROŽ > Zgodilo se je v severnem Atlantiku. Ker je bilo predaleč za helikoptersko pomoč, je ameriška obalna straža poslala vojaško letalo s sedmimi padalci, med njimi so trije zdravniki in tudi vojaški reševalec, in vso potrebno opremo, ki so se vkrcali na ladjo in oskrbujejo ranjene. Ladja ni poškodovana in pluje proti Azorom.

“Potrjujemo, da sta umrla dva člana posadke, dva pa sta ranjena,” pravi predsednik uprave Splošne plovbe Egon Bandelj. Več bo znanega, ko bo ladja z reševalci na krovu priplula na Azore. Med mrtvimi ni Slovencev. Na ladji je sicer 20 članov posadke, od tega trije Slovenci. Ladja, ki v eksploziji ni poškodovana, je bila na plovbi iz Baltimora proti Indiji, s postankom za gorivo v Gibraltarju.

Pri operaciji sodelujejo ameriška, kanadska in portugalska obalna straža.

Do eksplozije je prišlo v skladišču, ki ga na ladji uporabljajo za barve in drugo opremo za vzdrževanje ladij. Vzrok eksplozije za zdaj ni znan.

KG


Najbolj brano