Gume rezal 16-letnik

Čeprav je trajalo tri mesece, da so v Ljubljani opravili analizo krvi z avtomobilov in prerezanih gum, je bilo bistriškim policistom vse jasno že dan po dogodku. Po naših informacijah sta starša na pustno nedeljo pripeljala na policijsko postajo sina z globokimi urezninami po rokah.

Na avtih in  pnevmatikah so našli krvave madeže. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Na avtih in pnevmatikah so našli krvave madeže. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > “Na policijski postaji Ilirska Bistrica so prejeli DNK analizo sledov, iz katere izhaja, da najdene sledi pripadajo mladoletniku, 16-letnemu fantu iz okolice Ilirske Bistrice,” so včeraj pojasnili na koprski policijski upravi. Najstnika čaka kazenska ovadba. Tri mesece po dogodku je torej vsaj za zadaj dokazano, kdo je v noči na letošnjo pustno nedeljo v Ilirski Bistrici prerezal gume na 41 avtomobilih. Pravzaprav je bilo policistom to jasno že takoj naslednji dan, saj naj bi po naših informacijah starša na policijsko postajo pripeljala svojega sina, ki je imel po rokah več globokih ureznin. Rane naj bi mu na pustno nedeljo zjutraj oskrbeli v bistriškem zdravstvenem domu. Policisti so pobrali sledi krvi s prerezanih gum in avtov ter jih poslali na analizo.

Stanovalci Rozmanove ulice v Ilirski Bistrici si bodo letošnjo pustno nedeljo dobro zapomnili. Zjutraj jih je pred bloki pričakal žalosten prizor. Na veliko avtomobilih je bila prerezana vsaj ena guma, na več avtomobilih pa več gum, na nekaterih vse štiri. Policisti so takoj prišli na kraj in skoraj celo dopoldne šteli gume ter avtomobile, na katerih so bile prerezane. Skupno so našteli 41 avtomobilov, koliko gum je bilo prerezanih, pa ni znano. Že na pustni ponedeljek je po Ilirski Bistrici zaokrožila novica, da se je na policijski postaji oglasil domnevni storilec. Šlo naj bi za najstnika iz Ilirske Bistrice. Informacija je zdaj potrjena, s to razliko, da mladenič ni doma iz mesta, ampak iz bližnje okolice. Mladeniču so že takrat vzeli vzorec krvi, analiza pa je pokazala, da je kri na gumah in avtih njegova.

Po pripovedovanju stanovalcev naj bi se vse skupaj dogajalo okoli petih zjutraj, policisti pa so kasneje ugotavljali, da je moral objestnež svoj pohod začeti že ob štirih ali še nekoliko prej. Prvi klic o prerezani gumi so policisti prejeli okoli petih zjutraj. Neznanec naj bi svoj pohod začel pri frizerskem salonu nasproti trgovskega centra Mikoza, od koder se je napotil proti nekdanji policijski postaji. Tam naj bi se porezal po roki, svoj pohod pa je kljub temu nadaljeval vzdolž ulice, ki pelje mimo blokov proti telovadnici osnovne šole Antona Žnideršiča. DANIJEL CEK


Najbolj brano